Veikala apsardze pazemo pircēju (276)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Es kasē maksāju par produktiem, kad pieskrēja apsargs un rupji sagrāba mani aiz mēteļa, ar varu ievilka apsargu telpā, sakot – mums par jums ir ieraksts,» ceturtdien tirdzniecības centrā «Pilsētas pasāža» notikušo konfliktu atstāsta 74 gadus vecā jelgavniece Velta Ausmiņa.

Lai gan viens no apsargiem pēc nepatiesās apvainošanas zagšanā viņai atvainojies, pensionāre un viņas mazmeita redzes invalīde Sigita Ausmiņa, kura arī tika iesaistīta konfliktā, jūtas aizskartas un uzskata, ka veikala darbinieki rīkojušies rupji.

V.Ausmiņa stāsta, ka pārtikas veikalā ar mazmeitu iegājušas pēc tam, kad jau bija nopirkušas vairākas lietas «Pilsētas pasāžas» otrā stāva veikalos.

Iepērkoties «Maximā», viņa tās nesusi līdzi maisiņā, bet pie kases iedevusi to Sigitai. Tajā brīdī pieskrējis apsargs un vilcis viņu uz apsardzes telpu, licis izrādīt maisiņa saturu. Sieviete turpat pie kases sākusi kliegt, ka Sigitu nedrīkst atstāt vienu, konfliktā tūdaļ iesaistījušies vairāki citi cilvēki, kas sākuši abas aizstāvēt.

V.Ausmiņa un Sigita attapušās šaurajā un tumšajā apsardzes istabā, kur apsargi gan tūdaļ atzinuši, ka ir sajaukuši. Vīrietis, kurš sirmo kundzi aizturējis, izteicis īsu atvainošanās frāzi, savukārt viņa kolēģe Jūlija Gavrilova, kas puisim likusi sievieti aizturēt, to tā arī neizdarīja. Līdzīgi «Ziņām» notikušo atstāstīja vairākas aculiecinieces.

J.Gavrilova ar «Ziņām» atteicās runāt, bet veikala direktore Rudīte Īviņa, kura pēc tam ar sievietēm izrunājās, «Ziņām» atzina, ka apsardzes darbinieks Ruslans Bērziņš pārkāpis savas pilnvaras un tā rīkoties nedrīkstēja: «Ja cilvēks nevēlas nākt līdzi, jāsauc policija.»

SIA «Maxima Latvija» preses sekretārs Ivars Andiņš «Ziņām» atzina, ka sūdzība uzņēmumā pārbaudīta un konstatēts, ka apsardze kļūdījusies, nepareizi novērtējot notikušo. «Cietusī sieviete noteikti saņems mūsu atvainošanos,» viņš saka. Visticamāk, abi darbinieki tikšot arī sodīti, turklāt par J.Gavrilovas darbu jau bijušas negatīvas atsauksmes.

Tikmēr V.Ausmiņa atzīst, ka notikušais viņu pazemojis: «Man kājas pēc tam trīcēja. Pat, ja ir aizdomas par zagšanu, var taču to atrisināt cilvēcīgi, bet šajā gadījumā pret mums izturējās ļoti rupji.»

Komentāri (276)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu