"Ziemas parka" atvēršana, svētku koncerti u.c. TVNET brīvdienu ceļvedī (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ziema sauc uz slēpošanas trasēm, Ziemassvētki māj ap stūri... Nedēļas nogale ir gana piesātināta. Ja nedodies slēpot uz kādu no Latvijas lielākajiem paug..., ē, kalniem, tad vari ņemt vērā, ka beidzot oficiāli tiks atklāts "Ziemas parks" Mežaparkā, uz ziemas saulgriežu svinēšanu aicina Brīvdabas muzejs un, kā jau decembrī, ir vesela gūzma koncertu, no kā izvēlēties. Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

"Ziemas parka" atvēršana un ziemas saulgriežu svinēšana

18. decembrī plkst. 13 Mežaparka Lielās estrādes teritorijā oficiāli tiks atklāts atpūtas komplekss "Ziemas parks".

Parka apmeklētājiem būs iespēja vizināties pa Mežaparka teritoriju haskiju vilktā pajūgā, izmantot kameru šļūkšanas trases, slidotavu, trīs izveidotās distanču slēpošanas trases un inventāra nomu, kā arī slidu asināšanas un slēpju apkopes servisu.

Automašīnas par vienu latu varēs novietot Mežaparka teritorijā no Viestura prospekta puses.

19. decembrī no plkst. 12 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks ziemas saulgriežiem veltīts pasākums "Visi sīki žagariņi sidrabiņu vizināja". Varēs vizināties zirga kamanās, sildīties pie ugunskura, dzert karstu zāļu tēju, cept piparkūkas, liet sveces, vārīt ziepes, izgatavot puzurus un apsveikumu kartītes, kā arī piedalīties bluķa vilkšanā, būvēt savas sniega skulptūras un vakarā vērot īpašu gaismas un sniega spēli. Darbosies Ziemassvētku tirdziņš, kā arī slēpju noma, jo būs pieejama arī distanču slēpošanas trase.

19. decembrī plkst. 11 Žagarkalnā pie Cēsīm par godu Starptautiskajai Snovborda dienai notiks maksimāli daudzu Latvijas snovbordistu kopbildes radīšana. Laipni lūgts ņemt savu snovborda dēli un pievienoties kopbildei!

TVNET aicina interesantākos ziemas prieku vai svētku momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

Koncerti

Vanesa Meja
Vanesa Meja Foto: publicitātes

17. decembrī plkst. 19.30 (ieeja no plkst. 18) "Arēnā Rīga" notiks pasaulslavenās vijolnieces Vanesas Mejas koncerts. Kā zināms, Rīgā jau bijusī Meja savā daiļradē veiksmīgi savienojusi klasiskās mūzikas vieglumu ar mūsdienu mūzikas tehnoloģiju novatorismu, radot jaunu stilu, ko pati dēvē par "vijoles tehnoakustiku". Virtuozā izpildījuma maniere un neparasti aranžētie klasiskās mūzikas šedevri atnesuši Mejai milzīgu popularitāti visā pasaulē. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

17. decembrī plkst. 20 (ieeja no plkst. 19) "Sapņu fabrikā" (Lačplēša 101) notiks grupas "Instrumenti" koncerts. Līdzās krāšņam muzikālajam noformējumam grupa sola arī vizuālus pārsteigumus. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

Jānis Ozols
Jānis Ozols Foto: publicitātes

17. un 18. decembrī plkst. 19 Vecajā Svētās Ģertrūdes baznīcā notiks lieldarba "7 Stories of the Gospel of Thomas" pirmatskaņojums. Uzstāsies diriģents Jānis Ozols, "Xylem Trio" (Rihards Zaļupe, Raimonds Petrauskis, Oskars Petrauskis), jauniešu koris "Maska" un dziedātāja Ieva Kerēvica. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

17. decembrī plkst. 19 Lielajā ģildē notiks Indijas klasiskās mūzikas koncerts "Skaņu burvestība", kurā tiks atskaņota īpaša Ziemassvētku rāgu programma. Koncertā uzstāsies sāroda spēles meistars Akašs Sergejs Ancupovs un tablas spēlētājs Sandžu Višnu Sahajs. Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

17.decembrī plkst.19.30 Spīķeru koncertzālē festivāla "Eiropas Ziemassvētki" ietvaros notiks koncerts "Bahs un Botezīni", kurā uzstāsies kontrabasists Gunārs Upatnieks kopā ar pianisti Agnesi Egliņu. Tiks atskaņotas Johana Sebastiāna Baha korāļprelūdijas, itāļu "kontrabasa Paganīni" Džovanni Botezīni darbs "Grande allegro alla Mendelssohn" u.c. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

18. decembrī plkst.19.30 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā arīdzan festivāla "Eiropas Ziemassvētki" ietvaros notiks koncerts "Zēnu koris Ziemassvētkos". Uzstāsies Rīgas Doma zēnu koris un baroka orķestris "Collegium musicum Rīga", kā arī solisti - soprāns Sonora Vaice, kontrtenors Sergejs Jēgers un Anglijā mītošais bass Pauls Putniņš. Diriģēs Māris Kupčs. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

18. decembrī plkst. 18 Valmieras Kultūras centrā notiks LNT šova "Dziedošās ģimenes" koncerts, kurā piedalīsies četri pusfināla laureāti – Zaļkalniņu ģimene no Lielvārdes, Uškānu ģimene no Daugavpils, Ņikonovu ģimene no Talsiem un Krūmiņu ģimene no Alūksnes. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

18. decembrī plkst. 16 Ventspils teātra namā "Jūras vārti" elektroniskās un simfoniskās mūzikas sintēzi piedāvās džeza grupa "NiMo" un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris kopprojektā "SimfoNiMo". Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs un www.bilesuserviss.lv.

18. decembrī plkst. 19 Liepājas Latviešu biedrības namā notiks Liepājas Simfoniskā orķestra koncerts "Ziemas pasaka". Diriģents - Mārtiņš Ozoliņš. Programmā – visā pasaulē zināmu krievu baletu mūzika. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Ingus Pētersons
Ingus Pētersons Foto: platforma.lv

19. decembrī plkst. 20 kinoteātrī "Rīga" notiks Ingus Pētersona koncerts "Ziemassvētku zvaigzne". Tajā būs dzirdamas visiem labi zināmas latviešu un citvalstu komponistu Ziemassvētku dziesmas džeza versijās. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

19. decembrī plkst. 19 Latvijas Nacionālajā teātrī notiks Lienes Šomases koncerts. Tā pirmajā daļā skanēs Lienes bērnības Ziemassvētku mīļākās dziesmas Kristapa Krievkalna grupas pavadībā, bet otrajā daļā būs dažādi pirmatskaņojumi, kas tapuši šogad. Liene dziedās kopā ar Dzelteno Saules kori, ar Rīgas Doma zēnu kora labākajiem solistiem un citiem. Piedalīsies arī saksofonists Artis Gāga. Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

19. decembrī plkst. 16 Valmieras Kultūras centrā ar koncertprogrammu "Tas vārds" viesosies komponists Jānis Lūsēns un kontrtenors Sergejs Jēgers. Piedalīsies arī mūziķi Ieva Šablovska (arfa), Kaspars Grigalis (sitamie instrumenti), Jānis Lūsēns juniors (basģitāra) un Marita Bērziņa (akordeons). Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un bilesuparadize.lv.

Kino pirmizrādes

Megamainds
Megamainds Foto: publicitātes

17. decembrī kino "Citadele" sāk izrādīt divas jaunas filmas: "Šreka", "Madagaskaras" un "Kung Fu Pandas" veidotāju jauno animācijas piedzīvojumu komēdiju "Megamainds" ("Megamind") un Vudija Alena jauno komēdiju "Tu satiksi slaidu, nepazīstamu tumšmati" ("You Will Meet a Tall Dark Stranger").

Pasākumi klubos

"Bubamara" (Audēju 8) 17. decembrī uzstāsies havajiešu bards Pierce, bet 18. decembrī spēlēs DJ Kaspars Bindemanis.

"Ļeņingrad" (Kalēju 54) 17. decembrī uzstāsies turbofolka grupa "Oranžās brīvdienas", bet 18. decembrī tiek rīkots balagāns "Rīga-Jelgava-Rīga". Tas startē plkst. 17.10 vilcienā 6729, kas no Centrālās dzelzceļa stacijas brauc maršrutā Rīga - Jelgava un turpinās "Melno cepurīšu balerijā" Jelgavā, Raiņa ielā 20, kur spēlēs "Ļeņingrad" DJ brigāde, kā arī uzstāsies grupa "Oranžās brīvdienas".

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 17. decembrī spēlēs DJ FoTu, bet 18. decembrī DJ Aspirīns.

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) 17. decembrī ar jaunu programmu uzstāsies grupa "Dzelzs vilks", bet 18. decembrī notiks pasākums "Moistmoorland Expedition", kurā piedalīsies zviedru/krievu postroka grupa "Superficial Random Knowledge Porrige", kā arī DJ setus spēlēs "Saint-Petersburg Disco Spin Club", "All That Pitched Down aka Arseny Nasonov" u.c.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 17. decembrī spēlēs DJ Egons Reiters (augšstāvā) un DJ Raitis (apakšstāvā), bet 18. decembrī DJ Artis Volfs (augšstāvā) un DJ A. Keraynn (apakšstāvā).

"I Love You" (Aldaru 9) 17. decembrī spēlēs DJ Dace Volfa, 18. decembrī notiks jauno mūziķu un dzejnieku pasākums "Open Mike", bet 19. decembrī tiks svinēta "I Love You" septītā dzimšanas diena, piedaloties pankroka veterāniem "Inokentijs Mārpls".

Foto: klubsdepo.lv

Klubā "Melnā piektdiena" (Brīvības 193c) 17. decembrī notiks pasākums "Brainless X-mas", kurā uzstāsies grupas "Flaying" un "Lassie the Cat", bet 18. decembrī notiks pasākums "Best of Latvian Metalcore", kurā uzstāsies grupas "Trendkill Method", "Sandtrout", "Once Were Empire", "OtherWay" un "Blinded Memory".

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 17. un 18. decembrī uzstāsies "Latvian Blues Band".

TV nedēļas nogalē

18. decembrī plkst. 20.20 TV3 tiešraidē tiks translēts TV šova "Dejo nost!" fināls.

Foto: LETA

19. decembrī plkst. 20.15 LNT tiešraidē tiks translēts labestības pasākuma "Eņģeļi pār Latviju" noslēguma koncerts. Tajā piedalīsies Intars Busulis, "Putnu balle", "Lady's Sweet", Kāris Lācis, Lorija Vuda u.c. Koncertu būs iespējams apmeklēt arī klātienē, tas norisināsies pie Latvijas Nacionālās operas tāpat kā citi labestības akcijas pasākumi visas dienas garumā, jau no plkst. 10. LNT kanālā būs vērojamas tiešraides arī plkst. 9.55, 10.45, 13, 15.40 un 18.50.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu