Domnieks medības darba laikā rīkošot arī turpmāk (190)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.zz.lv

«Man ir jāatvainojos iedzīvotājiem par šo nepārdomāto soli šajā momentā. Atzīstu, ka krīzes laikā, kad ir tik liels bezdarbs, tas bija nepārdomāti,» dienu pēc plašu rezonansi guvušā medību semināra «Ziņām» sacīja Jelgavas novada Domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS). Taču, ja finansiālā situācija kļūšot labāka, darbinieku kopības izjūta šādā veidā tikšot stiprināta arī nākamgad.

Caune arī negrasoties atmaksāt pašvaldības budžetā atalgojumu par dienu, ko viņš ar kolēģiem pavadīja mežā, jo arvien pastāv uz to, ka tas bija darba pasākums, nevis izklaide.

Novada vadītājs atzina, ka ceturtdien saņēmis reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna telefonzvanu, bez tam runājis ar ZZS vadītāju Augustu Brigmani, kurš teicies par šo gadījumu runāt partijas iekšienē.

Trešdien Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma nosūtījusi vēstuli Z.Caunem, pieprasot triju dienu laikā sniegt detalizētu informāciju par «semināru»ar medībām darba laikā.

Straujuma, atsaucoties uz «Ziņām», vēstulē norāda, ka Z.Caune 9.decembra pasākumu ar medībām nosaucis par semināru, kura mērķis bija tikties ar pārvaldniekiem savā administratīvajā teritorijā un apspriest Jelgavas novadā pastāvošās problēmas.

RAPLM valsts sekretāre lūdz Z.Cauni trīs dienu laikā sniegt informāciju par semināra mērķiem kontekstā ar pašvaldības funkciju pildīšanu, par seminārā izskatāmajiem jautājumiem (programmu), par semināra rezultātiem, seminārā gūto pieredzi, kā arī tās praktisku izmantošanu pašvaldības darbā, par to, kas piedalījās šajā pasākumā. Straujuma arī vēlas noskaidrot, vai seminārs tika finansēts no pašvaldības līdzekļiem, vai Jelgavas novada pašvaldības amatpersonas saņems atlīdzību par medībās pavadīto laiku, vai medībās tika izmantots Jelgavas novada pašvaldības tehniskais nodrošinājums (autotransports un tml.).

Atbildei Straujuma lūdz pievienot Jelgavas novada domes lēmumus un citus dokumentus, kuros ir atspoguļota šāda pašvaldības amatpersonu rīcības motivācija.

E.Zalāns iepriekš «Ziņām» sacīja, ka viņam medības darba laikā šķiet amorāla rīcība. Taču šādā gadījumā, visticamāk, ministrs Z.Caunem varot izteikt vien publisku rājienu un prasīt atmaksāt atalgojumu par konkrēto dienu un segt citus «semināra» izdevumus.

Komentāri (190)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu