"BAFTA Britannia" balvas saņem Stilers un Kārtere

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Britu kinoakadēmijas balvas (British Academy of Film and Television Arts) BAFTA balvas tiek pasniegtas ne tikai Lielbritānijā, bet arī ASV. Pirmā britu balvu pasniegšana notika 1947. gadā, taču kopš 1980.gadiem "BAFTA Britannia" balvas tiek pasniegtas arī Losandželosā, ASV.

Šogad par "BAFTA Britannia" laureātiem 1.decembra ceremonijā kļuva Helēna Bonema Kārtere (Helena Bonham Carter), komiķis Bens Stilers (Ben Stiller) u.c. aktieri, kuru filmējušies ASV un Lielbritānijas kino kopprojektos.

Ceremoniju apmeklēja arī tādas kino zvaigznes kā jaunā "Dolce & Gabbana" seja - aktrise Felisitija Džounsa un Šerloka Holmsa lomas atveidotājs Roberts Daunijs jaunākais (Robert Downey, Jr.).

Balvas pasniedza Robins Viljamss, Helēna Mirena, bet pašu ceremoniju vadīja Alans Kamings.

Helēna Bonema Kārtere ieguva labākās aktrises balvu, savukārt Bens Stilers apbalvots ar Čārlija Čaplina vārdā nosaukto labākā komēdijas aktiera balvu.

Par labāko režisoru atzīts Deivids Jeitss (David Yates), kas atbildīgs par četrām pēdējām "Harija Potera" filmām.

Par ieguldījumu kino ar Stenlija Kubrika vārdā nosaukto balvu sumināts Vorens Bītijs (Warren Beatty).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu