Dailes teātris ar izrādi «Equus» viesosies Ventspilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dailes teātris

3.maijā ar izrādi «Equus» Dailes teātris viesosies Ventspils teātra namā «Jūras vārti».

Pītera Šefera drāmas «Equus» pamatā ir kāda baisa reālās dzīves epizode, kuru dramaturgam izstāstījis draugs. Taču lugā autors rada pats savu versiju, kas varētu būt izraisījis šos notikumus. Varbūt ir nepieciešamas ekstrēmas darbības, lai izrautos no eksistences važām, kas ieliek mutē laužņus? Kāda jēga būt normālam, lai dzīvotu normāli garlaicīgu dzīvi normāli garlaicīgā sabiedrībā? Jaunajam Alanam Dieva vietā ir Zirgs. Equus. Mīlētāju maigums, kairinoša muskuļu deja, salda sviedru smarža un traukšanās pilnos auļos pusnaktī. Patoloģisks valdzinājums, seksuāla apsēstība, dievišķa pielūgsme un rituāls upuris. Bet dievi ir greizsirdīgi un atriebīgi. Equus Tēva, Equus Dēla un Equus Svētā gara vārdā. Režisores Lauras Grozas-Ķiberes iestudējumā spēlē aktieri Lauris Subatnieks, Dainis Grūbe, Juris Žagars, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ieva Segliņa, Dainis Gaidelis, Gints Andžāns un Ērika Eglija.

Izrāde bija izvirzīta «Spēlmaņu nakts 2015» balvai astoņās nominācijās. Aktieris Dainis Grūbe par Alana Strenga lomu izrādē «Equus» ieguva «Spēlmaņu nakts 2015» balvu Gada aktieris, kā arī Skatītāju balvu kā labākais aktieris, Laura Groza-Ķibere saņēma balvu Gada režisors, izrāde ieguva arī galveno balvu Skatītāju balsojumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu