Ķīnas cenzori aizliedz «Iron Maiden» uz skatuves lamāties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Britu smagā metāla grupa «Iron Maiden» pēc Ķīnas cenzoru prasības koncertos atturējusies no lamuvārdu lietošanas, kā arī nav izmantojusi pirotehniku un vairākas dekorācijas, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Pagājušajā nedēļā «Iron Maiden» koncertturnejas «Book of Souls» laikā uzstājās Pekinā un Šanhajā.

Metāla mūzikas vietne «Blabbermouth» ziņo, ka solistam Brūsam Dikinsonam neesot ļauts koncerta laikā teikt rupjības, taču viņš starp dziesmām tik un tā pateicis vairākus lamuvārdus, bez skaņas virinot muti.

«Viņiem bija vairāki noteikumi, kurus mēs it kā ievērojām. Nebija nekādas lamāšanās,» intervijā vietnei sacīja Dikinsons.

«Iron Maiden» koncertos Ķīnā nebija ļauts izmantot pirotehniku, kā arī mest priekšmetus skatītāju pūlī. Dziesmas «Trooper» laikā Dikinsons nevarēja vicināt Lielbritānijas karogu, kā viņš to parasti dara, un tika izmainīti dziesmas «Powerslave» piedziedājuma vārdi.

Daudzām mūzikas grupām nācies piemēroties Ķīnas cenzoriem, kuri parasti iebilst pret politisku tematu aizskaršanu un seksualitātes demonstrēšanu. Pirms koncerta mūziķiem jāiesniedz uzstāšanās apraksts un izpildāmo dziesmu vārdi.

Cenzori neiebilda ne pret «Iron Maiden» dziesmu par Sātanu «The Number of the Beast», nedz arī skaņdarbu «Hallowed Be Thy Name» par vīrieša pēdējām stundām pirms pakāršanas.

Britu rokgrupai «The Rolling Stones» 2014. gadā koncertā Šanhajā neatļāva izpildīt dziesmu «Honky Tonk Women», toreiz atklāja solists Miks Džegers.

Atgādinām, ka jūnijā «Iron Maiden» uzstāsies Kauņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu