Publiskots «Gada balvas» žūrijas sastāvs (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Jau vēstīts, ka noslēgusies mūzikas ierakstu iesniegšana vērtēšanai kārtējai Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai, kas notiks nākamā gada 22.februārī Latvijas Nacionālajā teātrī. «Gada balvas» mājas lapā pirmo reizi publiskots arī žūrijas sastāvs.

Tradicionāli iesniegto ierakstu izvērtēšanas komisija tiek veidota no mūzikas, kultūras, mediju un izklaides speciālistiem, kas pārstāv dažādus darbības virzienus un mūzikas žanrus.

Daļa no vērtēšanas komisijas paliek nemainīga, taču, lai nodrošinātu maksimālu vērtējuma objektivitāti, žūrijas sastāvs katru gadu tiek mainīts un papildināts vismaz par 10%.

Viens žūrijas loceklis nedrīkst vērtēt vairāk par 10 nominācijām, un vienas nominācijas maksimālais vērtētāju skaits ir 20 cilvēku.

Lai arī izdoto ierakstu skaits šogad ir ievērojami mazāks, tomēr kopumā vērtēšanai iesniegti 169 albumi, dziesmas un videoklipi. Vispārstāvētākās un ierakstiem bagātākās šogad ir instrumentālās, bērnu un šlāgermūzikas nominācijas.

Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas 2010 žūrija

Aija Kaukule – «Latvijas Avīzes» žurnāliste.

Aivars Hermanis – mūziķis, komponists, aranžētājs, producents. Kā mūziķis izpildītājs piedalījies aptuveni 50 LP, CD albumu ierakstos. Producējis ap 40 LP/CD/DVD programmu, piedalījies vairāk nekā 1000 skaņdarbu ierakstos. Vairāk nekā 100 dziesmu un instrumentālu skaņdarbu autors. Joprojām muzicē dažādos džeza un populārās mūzikas projektos.

Andrejs Veitners – mūzikas žurnālists.

Andris Grīnbergs – skaņu režisors, eksperts.

Andris Ūze – skaņu inženieris.

Andžella Goba – LNO soliste un JVLMA vokālās nodaļas docētāja.

Armins Ronis – LR2 direktors.

Artūrs Mednis – jauno mediju speciālists un praktiķis, mūziķis, vairāku muzikālo projektu dibinātājs un sitamo instrumentu apvienības «Jaffa Rīga» dibinātājs un loceklis, viens no populārākajiem Latvijas blogeriem, brīvajā laikā ieraksta video intervijas portālam twitter.com ar populāriem Latvijas mūziķiem.

Artūrs Uškāns – Latgales mūziķis, Vaboles pagasta etnogrāfiskā ansambļa «Vabaļis» vadītājs, LNT «Dziedošo ģimeņu» Uškānu ģimenes ansambļa tētis, etnoroka grupas «Laimas Muzykanti» līderis, grupas «Patrioti. lg» dalībnieks, teātra mūzikas komponists.

Daiga Mazvērsīte – muzikoloģe, mūzikas žurnāliste, dažādu rakstu un grāmatu par latviešu mūziku autore.

Dita Torstere – TV producente, režisore.

Dmitrijs Smirnovs – producents un ierakstu kompānijas DEESELECTA direktors.

Gunda Vaivode – LR3 Klasika direktore.

Guntis Vanags – kluba Depo vadītājs.

Ieva Rozentāle – muzikoloģe, LTV raidījuma «100 grami kultūras» projekta vadītāja. Žurnāla «Mūzikas Saule» dibinātāja, galvenā redaktore pirmos piecus gadus.

Ilmārs Šlāpins – filozofs, publicists, mūzikas apskatu veidotājs žurnālā «Rīgas Laiks», pasaules mūzikas raidījuma «Atrastās skaņas» vadītājs radio NABA, dīdžejs, dzejnieks, tulkotājs un dramaturgs.

Ilze Šarkovska – Liepiņa – muzikoloģe, mākslas doktore, mūzikas kritiķe un publiciste. LU Literatūras, folkloras un mākslas institūta pētniece.

Ilze Zveja – žurnāliste, laikraksta «Kultūras Forums» mūzikas redaktore.

Ināra Jakubone - Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore, muzikoloģe, veido programmas Latvijas Radio 3 «Klasika».

Ivo Baumanis – Latviešu radio direktors. 17 gadu darba pieredze radio nozarē. Radio Skonto un Radio Bizness un Baltija dibinātājs. Pēdējos septiņus gadus a/s SuperFM akcionāru padomes priekšsēdētājs. Darba grupas dalībnieks jaunā Radio un Televīzijas likumprojekta izstrādē. 2005. kandidēja uz Latvijas Radio ģenerāldirektora amatu.

Jānis Daugavietis – sociologs, radio Naba ētera personība, strādā par pētnieku LU.

Jānis Polis – dziesmu tekstu autors, digitālā mārketinga speciālists, mūzikas publicists.

Jānis Rušenieks – TV un mūzikas video režisors.

Jānis Stundiņš – reģionālā portāla zz.lv vadītājs, mūzikas tēmu žurnālists jau vairāk nekā 20 gadus, izpaudies kā populārās un alternatīvās mūzikas pazinējs gan Latvijā, gan ārpus tās. Latvijas sadaļas autors daudzsējumu izdevumā «Encyclopedia of Popular Music of the World». Bijis arī zīmola vai mārketinga menedžeris Universal Music un Warner Music pārstāvniecībās Latvijā.

Jegors Jerohomovičs – laikraksta «Diena» žurnālists.

Kaspars Zaviļeiskis – mūzikas žurnālists.

Kristaps Rasims - Dailes teātra aktieris, brīvmākslinieks, latgaliešu rokgrupas «Bez PVN» dalībnieks.

Niks Volmārs – LNT radošais direktors, vairāku Latvijā populāru TV formātu līdzautors.

Normunds Slava – skaņu režisors.

Ojārs Kalniņš – Latvijas institūta direktors.

Ojārs Uztics – ar dzirdi un mūzikas mīlestību apveltīts jurists, strādājis arī kā LaMPA izpilddirektors.

Orests Silabriedis - mūzikas žurnālists, «Latvijas Koncertu» un žurnāla «Mūzikas Saule» galvenais redaktors, radio «Klasika» programmu vadītājs.

Rita Paula – radio Skonto rīta programmas vadītāja un producente.

Roberts Lejasmeijers – DJ, producents, remiksētājs, Latviešu radio programmas direktors, «European Hit radio» raidījumu vadītājs.

Rojs Dauburs – Aktīvs mūzikas cienītājs, koncertu organizators, dažādu mūzikas projektu menedžeris, pašreiz reklāmas aģentūras DaDA 33 īpašnieks.

Sandris Vanzovičs – mūzikas apskatnieks.

Uldis Ozoliņš - Latvijas Kantrī mūzikas asociācijas direktors, festivāla Bauska Country producents (1999-2010), Latvijas Radio 2 autorraidījuma «Kantrī mūzikas nedēļas apskats» (1998-2010) vadītājs.

Uldis Rudaks – melomāns un mūzikas pētnieks kopš bērnības, žurnālists, dīdžejs, vinila skaņuplašu cienītājs.

Viesturs Sproģis.

Valdis Muktupāvels - mākslas doktors, Latvijas Universitātes asociētais profesors etnomuzikoloģijā, komponists un mūziķis.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu