Justs: Mērķis ir sezonas beigās būt kopvērtējuma desmitniekā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Asaris, www.janisasaris.com

Lai gan šosezon vēl nav izdevies aizvadīt divus labus braucienus pēc kārtas, tomēr mērķis paliek nemainīgs - sezonas kopvērtējumā būt pasaules čempionāta MX2 klases labāko desmitniekā, pēc svētdien aizvadītās Latvijas «Grand Prix» izcīņas Ķeguma «Zelta zirga» trasē aģentūrai LETA sacīja Latvijas motokrosists Roberts Justs.

Jau ziņots, ka Justs, kurš brauc ar KTM motociklu un pārstāv «HSF Logistics» komandu, svētdien pirmajā braucienā ieguva 15.vietu, taču otrajā ierindojās augstajā astotajā pozīcijā, kas sacensību kopvērtējumā viņam deva 12.vietu.

«Pirmajā braucienā neizdevās starts, pēc tam pārāk saspringti braucu, «piedzina» rokas un brauciena vidū aizelsos. Kamēr atelpojos, pāris braucēji mani jau apdzina, un tikai beigās izdevās atgūt ritmu. Savukārt otrajā braucienā bija pilnīgi citādāk - starts labs un varēju brīvi braukt, jo nebija jādomā par to, kas aizmugurē, jo neviens īpaši neuzbruka, bija labi,» sacensības komentēja Justs.

Viņš uzsvēra, ka otrajā braucienā bijis labs ātrums, kas visu braucienu bijis vienāds.

«Jāsaliek divi braucieni kopā, jo pašlaik viens vienmēr ir ne visai, bet otrs ir labs. Ir tā, ka sezonas sākums bija labs, ātrums un izturība bija, bet pieļāvu daudz mazus kritieniņus. Pērn pa visu gadu tik daudz nepieļāvu, cik tagad pirmajos posmos. Tomēr ar sezonas sākumu esmu apmierināts, bet vienmēr jau gribas labāk,» atzina motokrosists.

Justs tuvākajā laikā plāno aizvadīt treniņus ar komandas biedriem, cenšoties nostabilizēt savu ātrumu trasē. Tāpat jau Ķegumā krietni labāk darbojies motocikls, kuram veikti uzlabojumi.

«Mans mērķis ir iebraukt un sezonas beigās būt labāko desmitniekā. Gribētos arī kā pērn visos braucienos būt punktos, taču svarīgākais - jāmēģina abos braucienos uzlabot sniegums,» norādīja Justs.

Pēc sešiem posmiem Justs, kurš izlaida sezonas pirmo posmu, MX2 klases kopvērtējumā ar 84 punktiem ir 12.pozīcijā. Līderis ir Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš izcīnījis maksimāli iespējamos 300 punktus, bet trešo vietu kopvērtējumā ieņem Paulss Jonass, kurš «Red Bull KTM Factory Racing» komandas biedram Herlingsam zaudē 107 punktus.

Jau ziņots, ka Jonass svētdien pirmajā braucienā bija trešais, taču otrajā viņš startā piedzīvoja kritienu un atkrita uz pirmā divdesmitnieka beigām. Pēc tam tika piedzīvots vēl viens kritiens, tomēr otrā brauciena finišu Jonass sasniedza 14.pozīcijā un posma kopvērtējumā ieņēma septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu