Ceļu uzturētāji no sniega nebaidās (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar 1.novembri valsts autoceļu uzturēšanā notiek pāreja no vasaras uz ziemas sezonu, un VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) ziemas dienesta informatīvie dežuranti atsākuši dežūras.

Dežurantu pienākumos ietilpst regulāru informatīvo ziņojumu par ceļu stāvokli sniegšana LAU Satiksmes informācijas centram.

LAU 2007./2008.gada ziemas sezonas darbu veikšanai 22 ceļu rajonos tehnoloģiski sagatavojis 262 ar sniega lāpstām un kaisīšanas iekārtām aprīkotas automašīnas, 205 autogreiderus, 185 ekskavatorus iekrāvējus, 232 traktorus un 57 buldozerus. Ceļu kaisīšanai iegādātas 19 828 tonnas sāls un 35 757 kubikmetri smilts un sāls maisījuma.

LAU Ogres ceļu daļas direktors Jānis Skudra atklāja, ka darbam gatavi katru dienu. Arī tehnika sagatavota ziemas sezonai, tā gan varētu būt jaunāka. Smiltis arī sagādātas, ar tām būtu jāpietiek.

VAS "Latvijas Valsts ceļi" Ogres nodaļas vadītājs Regnārs Baumanis teica, ka šajā nedēļas nogalē, kad bija pirmais sasalums un uzsniga pirmais sniegs, ceļus netīrīja, tomēr smiltis kaisīja gan.

Ziemas sezona valsts autoceļu uzturēšanā ilgs līdz 2008.gada 31.martam.

Valsts aģentūras "Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra" prognozes šim mēnesim sola ļoti nepastāvīgus un mainīgus laika apstākļus, bieži gaidāmi nokrišņi (lietus mīsies ar slapju sniegu un arī sniegu). Gaisa temperatūra būs mainīga – gaidāmi gan periodi, kad nakts stundās temperatūra var sasniegt -10...-15 grādu, un pat dienā pieturēsies neliels sals, bet būs arī periodi, kad nepiesals ne nakts, ne dienas laikā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu