Rastorgujevam 27. vieta PK izcīņas sacensībās biatlonā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LOK/LETA

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien izcīnīja 27. vietu jaunās Pasaules kausa izcīņas biatlonā sezonas pirmajās sacensībās 20 kilometru distancē vīriešiem.

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien izcīnīja 27.vietu jaunās Pasaules kausa izcīņas biatlonā sezonas pirmajās sacensībās 20 kilometru distancē vīriešiem.

Līdz ar to Rastorgujevs tika pie pirmajiem 14 punktiem Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā.

Četrās šaušanās Rastorgujevs pieļāva kopumā trīs kļūdas, divas reizes sašaujot visus piecus mērķus, un finišā par četrām minūtēm un 1,3 sekundēm piekāpās uzvarētājam francūzim Martinam Fursadam, kurš šāva ar vienu kļūdu.

Jāizceļ, ka pēc pirmās šaušanas Rastorgujevs atradās 16.vietā.

Tikmēr 67.vietā ierindojās Edgars Piksons, kurš arī šāva ar trim kļūdām, bet Fursadam finišā zaudēja sešas minūtes un 46,6 sekundes.

Pēc pirmās šaušanas Piksons atradās 25.pozīcijā.

Savukārt Rolands Pužulis ierindojās 100.vietā 102 finišējušo sportistu vidū, šaušanā pieļaujot tikai divas kļūdas.

Otro vietu ar vienu kļūdu izcīnīja čehs Mihals Šlesingrs, bet trešais bija vācietis Simons Šemps, kurš arī šāva ar vienu kļūdu.

Tikmēr izgāšanos piedzīvoja tradicionāli spēcīgie Norvēģijas sportisti Ēmils Hegle Svendsens, pagājušā gada Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma uzvarētājs Tarjeijs Bē un Ūle Einārs Bjērndālens, kuri ieņēma attiecīgi 21., 25. un 43.vietu.

Posma turpinājumā ceturtdien notiks 15 kilometru sacensības sievietēm, piektdien plānots desmit kilometru sprints vīriešiem, sestdien notiks 7,5 kilometru sprints sievietēm, bet svētdien risināsies abas iedzīšanas.

No Latvijas sportistiem abās pamata distancēs plānojuši startēt Piksons un Rastorgujevs vīriešiem, kā arī Žanna Juškāne sievietēm, bet vēl pa vienai reizei iespēja tiks dota arī Pužulim, Mārcim Paeglītim, Anetei Bricei un Baibai Bendikai.

Pasaules kausa ietvaros šosezon risināsies deviņi posmi.

Sieviešu konkurencē šosezon nestartēs ilggadējā Latvijas izlases līdere Madara Līduma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu