Ziemassvētku nemieri Miera ielas kvartālā (14)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Miera iela Rīgā jau kādu laiku vairs nav tikai 11.tramvaja ceļa posms un ceļš uz populāro ballīšu vietu "Piens". Rosīgais kvartāls kopš pagājušās sestdienas dzīvo Ziemassvētku noskaņās un piedāvā aukstajiem ziemas vakariem piemērotas aktivitātes. Turpinājumā mazliet sīkāk par to, kas īsti redzams posmā no Brīvības līdz Aristīda Briāna ielai.

Tas, kurš nebauda, pats kļūst nebaudāms. Šis teiciens visai ilgi raksturoja Rīgas centra iedzīvi, kurā neatradās vieta daudzām pilsētai pašsaprotamām lietām. Pēdējais gads ir radījis arvien jaunus apliecinājumus tam, ka galvaspilsēta tās iedzīvotājiem un viesiem kļuvusi par daudz patīkamāku vietu, kur pavadīt brīvo laiku. Pirmo reizi notikuši dažādi pasākumi, tirdziņi un šķietami neatrodamās ielās atvērtas izklaides vietas un kafejnīcas, par kurām, iespējams, dzirdēts pirmoreiz. Jo Rīga nav tikai Vecrīga. Tieši šīs apslēptās pērles ir sastāvdaļa, kas padara pilsētu mājīgāku. Un tas viss lielā mērā ir uzņēmīgu, radošu cilvēku nopelns.

Šovasar un rudenī ar aktivitātēm izcēlās Pārdaugavā esošais Kalnciema ielas kvartāls, bet pēdējo mēnešu laikā līdz šim neredzēta dzīvība manāma Miera ielā. Posms no Brīvības līdz Aristīda Briāna ielai, ko paši tā "uztjūnētāji" lepni dēvē par Miera ielas republiku, jau kādu laiku ieguvis otro elpu.

Foto: TVNET

Kvartālam veltītā mājaslapa vēsta, ka patlaban to apdzīvo jau vairāk nekā desmit radošo pārstāvju turklāt pavisam drīz republika kļūs vēl lielāka. Starp minētajām vietām ir dažādas mazas bodītes ("Dabas bode" un "June"), galerija "Taša", kafejnīcas ("TAKA" un "DadCafe"), veikali ("Ze Store" un "Mājai pie jūras"), salons "XX gadsimts", frizētava-lasītava "Melnais knābis", tēju un grāmatu studija "Illuseum", kā arī filmu studija "2 Annas".

Lai arī cik neieinteresēts jūs būtu, katra no šīm nelielajām vietām starp neskaitāmajiem centra lombardiem un "nočņikiem" spēj radīt omulīgu sajūtu un liek kaut nedaudz palēnināt gaitu, lai vismaz uzmestu aci ārpusei.

Ņemot vērā skatlogu un izkārtņu dizaina krīzi Rīgā, Miera ielas kvartāls piešķir pilsētai vairāk rakstura un personības.

Kopš pagājušās sestdienas ielas pārstāvji vienojušies Ziemassvētku tirdziņam, kas ilgs līdz šīs nedēļas beigām, 18.decembrim. Šajā laikā katra no kvartālā esošajām vietām piedāvā dažādas aktivitātes – izstādes, dzejas vakarus, koncertus un radošās darbnīcas, mācot apgūt piemēram, sveču izgatavošanu vai dāvanu iesaiņošanu, kā arī citas šim laikam noderīgas lietas.

Foto: TVNET

Kā novērojām, tas gan vairāk ieinteresējis daiļā dzimuma pārstāves un ģimenes ar bērniem. Tomēr šīm nodarbēm ir arī alternatīvas – var apstaigāt visu Miera ielas kvartālu, noskatot svētku dāvanu saviem draugiem un tuviniekiem, vai arī laiski atlaisties krēslā un, vērojot koncertu, nobaudīt ko siltu. Kas attiecas uz dzērieniem, TVNET iesaka bērnības atmiņas raisošo cigoriņu dzērienu ar pienu "TAKĀ" par 1,20 Ls.

Ziemassvētku tirdziņš savu kulmināciju sasniegs šo sestdien, 18.decembrī. Tā laikā no plkst. 14:00 kafejnīcā "TAKA" soulmūziku spēlēs DJ Legz, bet 17:00 gaidāms grupas "Plūme" koncerts. Tai pašā laikā kafejnīcā "DadCafe" sestdien no plkst.14:00 notiks radošo lietu tirdziņš un Ziemassvētku rotājumu darbnīca, bet vakarā gaidāms kāds koncerts. Nedēļas nogalē aktivizēsies arī pārējās Miera ielas republikas vietas, ar kuru programmu un citiem gaidāmajiem pasākumiem turpmāk aicinām iepazīties kvartālam veltītā mājaslapā "Pa Taku" (skatīt resursos).

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Kopsavilkumā – šis Miera ielas posms ir ar mazliet hipijisku auru, to apmeklējot, var smelties iedvesmu savām radošajām izpausmēm, interesantām dāvanām un vienkārši pavadīt laiku nepiespiestā gaisotnē. Jāpiebilst, ka uz to var droši doties kopā arī ar bērniem, kas absolūti nenozīmē, ka šī ir tā saukto moderno vecāku vieta. Ņemot vērā šos apstākļus, kvartāls nav tiešs konkurents netālu esošajiem bāriem "Piens" un "Kefīrs", bet gan papildu opcija tiem, kuri atrodas ceļā uz turieni. Bet kas zina - kāds var arī pārdomāt...

Komentāri (14)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu