Noskaidrotas 20 eirodziesmas (53)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad žūrija Eirovīzijas nacionālajam konkursam izvēlējusies tādas dziesmas, kuras ne tikai sarakstījuši, bet arī izpilda daudzi līdz šim plašāk nezināmi mākslinieki.

No 71 dziesmas izraudzītas 20

Kopumā nacionālajā atlasē no 71 iesniegtas dziesmas izraudzītas 20, kuru izpildītāju vidū ir gan Lauris Reiniks un Agnese Rakovska no grupas "Triānas parks", gan Ivo Grīsniņš-Grīslis un Liene Bronuša, kā arī pēc vairāku gadu pārtraukuma Latvijas nacionālajā atlasē piedalīsies Jānis Stībelis.

Latvijas Televīzijas (LTV) LTV 1. kanāla direktore Baiba Šmite uzsvēra, ka šā gada konkursa uzstādījums ir radīt svētkus, tādēļ

arī šogad nacionālajai atlasei kopumā tiks veltītas četras pārraides - divi pusfināli, izaicinājuma kārta un fināls.

Katrā pusfināla kārtā piedalīsies desmit dziesmas, no kurām piecas kvalificēsies finālam - trīs dziesmas noteiks skatītāju telefonbalsojums, bet divas izvirzīs žūrija. Bet absolūts jaunums būs izaicinājuma kārta, kurā piedalīsies desmit dziesmas, kas pēc pusfināla kārtu rezultātiem nebūs kvalificējušās finālam. Šajā kārtā finālam kvalificēsies divas dziesmas, no kurām vienu noteiks televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

Ir dažādi viedokļi par Eirovīzijas dziesmu konkursu un tajā pārstāvēto dziesmu kvalitāti, taču vajadzētu atcerēties divas lietas - pirmā ir tā, ka dziesmu Latvijas dalībai starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā izvēlas neviens cits kā paši televīzijas skatītāji un tā ir visa mūsu kopējā atbildība. Tāpēc mums ir arī jāatbalsta mūsu mūziķi, ko paši esam izvēlējušies, nevis pirmajiem jāsāk kritizēt. Otra būtiskā lieta ir tā, ka Eirovīzija ir unikāla iespēja Latvijas mūziķiem ik gadu sevi pieteikt plašajai Eiropas auditorijai, skaidroja Šmite.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases žurijas priekšsēdētājs Boriss Rezņiks (no kreisās), Latvijas Televīzijas valdes loceklis Edgars Kots, Latvijas Televīzijas 1.kanāla direktore Baiba Šmite un Eirovīzijas starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska piedalās preses konferencē Latvijas Televīzijā, kurā paziņo Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases pusfinālā 20 iekļuvušās dziesmas
Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases žurijas priekšsēdētājs Boriss Rezņiks (no kreisās), Latvijas Televīzijas valdes loceklis Edgars Kots, Latvijas Televīzijas 1.kanāla direktore Baiba Šmite un Eirovīzijas starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska piedalās preses konferencē Latvijas Televīzijā, kurā paziņo Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases pusfinālā 20 iekļuvušās dziesmas Foto: LETA

Tikai autori un izpildītāji no Latvijas

Lai veicinātu Latvijas mūzikas talantu attīstību,

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālās atlases kārtā šogad konkursā dziesmas varēja iesniegt tikai autori un izpildītāji no Latvijas.

Savukārt tie autori, kas piedalīsies Latvijas nacionālajā atlasē, nedrīkstēs ar iesniegtajām dziesmām piedalīties citu valstu Eirovīzijas nacionālajās atlasēs.

Žūrija nacionālajai izvirzījusi Jura Ludženieka radīto un dziedāto "Beautiful World", Elīnas Krastiņas-Grences radīto un dziedāto "Look Back At Me Again", mūzikas autora Oksana Ļepska un tekstu autora Oļega Borošņeva dziesmu "Live On!", kuru dzied Oksana Ļepska, kā arī Reinika "Banjo Laura" un mūzikas autora Aivara Rakovska un tekstu autores Agneses Rakovskas "Upside Down", kuru dzied Rakovska.

Žurnālists Juris Millers
Žurnālists Juris Millers Foto: LETA

Tāpat nacionālajā atlasē iekļuvusi dziesma "Rough Enough", kuru izpilda Ģirts Zebuliņš un Atis Zviedris, kurai mūziku rakstījis Andris Barons un Zviedris, bet mūzikas autors ir Zviedris, dziesma "Daylight", kuras mūzikas un teksta autori ir Andris Freidenfelds, Ģirts Lūsis un Normunds Jakušonoks, bet izpildītāji vēl nav zināmi.

Žūrija izraudzījusi arī divas Ingara Viļuma radītas dziesmas: "Let Me Be" dzied Emīls Balceris, bet "Cinderella" - Ivo Grīsniņš-Grīslis. Tāpat izraudzīta dziesma "It’s Not Easy", kuru dzied duets Dace Upīte un Nikolajs Puzikovs, bet mūzikas autors ir Māris Elksnis, savukārt tekstu autori ir Līga Markova un Upīte, kā arī tālāk tikusi dziesma "Love Is Like An Aeroplane", kuru dzied Liene Bronuša, bet mūziku rakstījis Gints Stankevičs, savukārt tekstu - Guntars Račs.

Starp 20 dziesmām iekļuvusi arī Evijas Slokas "Don’t Stop The Dance", kuras mūzikas autori ir Māris Sloka un Artūrs Palkevičs, bet tekstu autors - Guntars Račs, dziesma "Walking On My Tiptoes", kuru izpilda Ineta Rudzīte un Uldis Timma, bet mūziku rakstījis Andris Riekstiņš, savukārt tekstu - Krišs Riekstiņš, iekļuvusi arī dziesma "Summer Night", kuru izpilda grupa "The Secretz", bet mūziku radījis Edgars Viļums, savukārt tekstu - Santa Dzalbe.

Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajai atlasei izraudzīta arī grupas "Pieneņu vīns" dziesma "You Are", kurai mūziku rakstījis Jurijs Koškins, bet tekstu Evilena Protektore, iekļuvusi arī Jāņa Stībeļa dziesma "Let It Be Me" un Mārtiņa Freimaņa dziesma "Hop", kuru izpilda grupa "Blitze".

Ir tiesības mainīt savu dziesmu izpildītāju

Eirovīzijas dziesmu konkursa starptautisko sakaru koordinatore Zita Kaminska informēja, ka līdz 10.janvārim dalībniekiem ir tiesības mainīt savu dziesmu izpildītāju.

Eirovīzijas nacionālās atlases pirmais pusfināls LTV 1.kanālā notiks 5.februārī, otrais - 12. februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta - 19.februārī, bet nacionālās atlases fināls notiks 26.februārī LTV 1.kanāla tiešraidē no Ventspils teātra nama "Jūras vārti".

Dziesmas izraudzījās žūrija, kurā darbojās septiņi mūzikas pārstāvji, bet astotā balss piederēja LTV grupai, kurā darbojās LTV galvenais skaņu režisors Māris Martinsons, Sanita Auškāpa, pārstāvot raidījumu "Sems", kā arī Eirovīzijas darba grupa - Kaminska, Jana priedniece un Arvīds Babris. Žūrijā strādāja arī divi komponisti - Boriss Rezņiks, Jānis Zvirgzdiņš, dziedātāja Ance Krauze un Vineta Elksne, kā arī mūzikas producenti Aigars Dinsbergs un Valdis Skujiņš, mūzikas un "Radio SWH" dīdžejs Artis Dvarionas.

Komentāri (53)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu