Berluskoni gāzt neizdodas; Ielās haoss! (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skandalozais Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni šodien izturējis uzticības balsojumus gan parlamenta apakšpalātā, gan augšpalātā - Senātā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Parlamenta apakšpalātā Berluskoni vadītajai valdībai atbalstu pauda 314 deputāti, bet par valdības gāšanu iestājās tikai par trīs deputātiem mazāk - 311 deputāti.

Dienas pirmajā pusē šodien notika uzticības balsojums arī Senātā, kur Berluskoni atbalstīja 162 Senāta pārstāvji, pret viņu balsoja 135. 

Itālijas ielās pieprasa premjera gāšanu

Vairākas Itālijas pilsētās šodien notika demonstrācijas, kuru dalībnieki pieprasot valdības maiņu. Itālijas galvaspilsētā Romā vien ielās izgāja ap 100 000 pret Berluskoni noskaņotu aktīvistu, un izcēlās policijas un protestētāju sadursmes. Saniknotie itāļi mētājās ar pudelēm, dūmu svecēm, savukārt policija atbildēja ar asaru gāzi.

Nekārtības šodien izcēlās arī Milānā, kur daļa demonstrētāju iebruka biržas ēkā.

Foto: AFP/LETA

Skandāliem apvītais politiķis

Berluskoni kritiķi norāda, ka politiķis iesaistīts pārāk daudzos personiska rakstura un korupcijas skandālos, lai augsto amatu drīkstētu saglabāt.

74 gadus vecais Berluskoni premjera krēslā aizvadījis pusi pašreizējā piecus gadus ilgā pilnvaru termiņa. Viņa ietekmi nopietni grāvuši neskaitāmi skandāli, kuros atklātas politiķa dēkas ar sievietēm.

No Berluskoni novērsies viņa tuvākais politiskais sabiedrotais - Žanfranko Fini, kurš ieņem parlamenta apakšpalātas spīkera amatu. Partiju pametusi virkne deputātu, tādējādi parlamenta apakšpalātā Berluskoni zaudējis vairākuma atbalstu. Berluskoni par laimi, izšķirīgajā balsojumā viņu atbalstīja divi opozīcijas deputāti.

Berluskoni: pret mani sākta neslavas kampaņa

Silvio Berluskoni neuzticības balsojumus iepriekš nodēvēja par "melu un neslavas" kampaņu.

Ja Berluskoni uzticības balsojumu nebūtu izturējis, Itālijā būtu jārīko jaunas vēlēšanas. Taču vēlētāju aptaujas liecina, ka lielas pārmaiņas tas nenestu.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu