Ikstenas muzikālās pasakas pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvien straujāk tuvojas Ziemassvētki un arī Noras Ikstenas muzikālās pasakas "Leģenda par Ziemassvētku rozi" pirmizrāde, kura notiks 9. decembrī (plkst. 13.00) VEF Kultūras pilī.

Ziemassvētki ir brīnumu laiks, kad visa ģimene ir kopā, tic visam labajam un skaistajam, dalās mīlestībā un svētku priekā. „Jaunais Zvaigžņu Teātris” šogad piedāvās skatītājiem baudīt muzikālu pasaku ar tradicionālām baznīcas un jaunām Ziemassvētku dziesmām un liks noticēt leģendai par Ziemassvētku rozi, kura nes laimi un svētību.

Oriģinālmūzikas autore - Laila Ilze Purmaliete, režisors – Kārlis Auškāps, lomās: vokālā grupa “Dzeguzīte”, Zane Daudziņa, Andrejs Možeiko, Alberts Jansons (“Dzeguzīte”, “Les Miserables” – Gavrošs), Adrija Korsakaite (“Les Miserables” - Kozete), Oskars Zaļkalniņš (“Les Miserables”, “Robins Huds”), Ainārs Bumbieris (“Robins Huds”), Emīls Mangulis („Les Miserables” - Gavrošs), Deniss Tumakovs.

Skatītāju iemīļotā aktrise Zane Daudziņa, neskatoties uz saspringto grafiku seriālā „UgunsGrēks”, spēj atrast laiku, lai iesaistītos vēl kādā projektā. Šajā izrādē aktrise ne vien lieliski tēlos mammu, bet arī skatītājus aizkustinās ar Ziemassvētku dziesmu par mīlestību un ģimenes siltumu. „Dziedu jau kopš bērnības. Mūzika iet roku rokā ar aktiermākslu. Esmu piedalījusies ļoti daudzās bērnu izrādēs, un ikreiz man ir bijusi kāda maza solodziesmiņa. Tas ir tāds īpašs dvēseles prieks. Izrādē atveidošu Māras un Miķeļa mammas lomu, kura man šķiet nozīmīga, jo mamma ir visa pirmsākums, katra bērna „pirmās mājas”. Būt par labu mammu ir liela svētība. Tāda es vēlos būt gan dzīvē, gan izrādē,” atzīst Zane Daudziņa. Ziemassvētkos visstiprāk ir jātic brīnumiem, jo tie mēdz piepildīties: „Ticu, ka paši esam spējīgi uz lieliem brīnumiem. Turklāt daba un pasaule ir nebeidzami skaista un pārsteidzoša, tikai jāprot brīnumainais tajā ieraudzīt,” neslēpj aktrise.

Izrādē ir stāstīts par divu bērnu, Māras un Miķeļa, piedzīvojumiem Ziemassvētku laikā, kad viņu ģimenei klājas grūti. Bērni dodas meklēt Ziemassvētku rozi, par ko ir dzirdējuši pasakā. Lugā darbojas divi pretstatu tēli – Labais Eņģelis un Saltkurpe, kuru cīņa virza lugas sižetu. Saltkurpe cenšas bērnus novirzīt no īstā ceļa ar dažādiem kārdinājumiem, solot slavu, naudu un varu. Izrādē slava, vara un nauda parādās kā trīs viltus rozes, un bērniem nav viegli saprast, ka tās tomēr nav visu sapņu piepildījums. Bet, pateicoties Labajam Eņģelim, kurš spēj uzrunāt bērnu sirdsapziņu, Miķelis un Māra atrod īsto rozi, un viņu ģimene piedzīvo Ziemassvētkus.

Izrādē vīzijās parādās Betlēmes ainas un skan populāras baznīcas dziesmas, kas ļauj ikvienam sirdī sajust Ziemassvētku lielo brīnumu un apjaust Ziemassvētku būtību.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs. Pasūtījumi skolēnu grupām pa tālruni 67331367 (pavadošajiem skolotājiem bez maksas).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu