Sieviete ar 67 gadu novēlošanos atdod bibliotēkai grāmatu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sieviete Jaunzēlandes bibliotēkai beidzot nodevusi grāmatu, kuru aizņēmās 1948. gadā, vēsta britu laikraksts «The Guardian». Ceturtdien kāda sieviete Oklendas bibliotēkā jautājusi, cik liels sods viņai būtu jāmaksā, ja kopš nodošanas termiņa pagājušas 24 605 dienas.

«Viņa teica, ka bērnībā esot paņēmusi grāmatu un gadiem ilgi plānojusi to atdot,» sacīja bibliotekāre Zoja Kornēliusa. «Viņa izskatījās nokaunējusies. Taču mani iepriecināja viņas teiktais, ka viņa desmitiem gadu laikā vairākkārt pārlasījusi grāmatu. Man prieks, ka tā atradās labās mājās un tika mīlēta.»

Kornēliusa sacīja, ka par jaunzēlandiešu rakstnieka A.V.Rīda grāmatas «Myths and Legends of Maoriland» («Maoru zemes mīti un leģendas») novēloto atdošanu nebūšot jāmaksā sodanauda. Kad sieviete izņēma grāmatu, viņa vēl bija bērns, bet bibliotēkā bērniem netiek piemēroti sodi.

Grāmatas aizmugurē ievietotajā lapā ar nodošanas termiņiem teikts, ka sods par kavēšanos pirmajā nedēļā esot trīs pensi, bet pēc tam - viens penijs par katru nokavēto dienu.

Ja viņa grāmatas izņemšanas brīdī būtu bijusi pilngadīga, sodanauda būtu sasniegusi 24 605 Jaunzēlandes dolārus (15 100 eiro).

Kornēliusa sacīja, ka kopš ziņu parādīšanās medijos vairāki cilvēki jautājuši, vai var nodot pirms ilga laika paņemtās grāmatas bez sodanauda maksāšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu