Cēsu virsmežniecībā aizturēts malumednieks (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valsts meža dienesta (VMD) darbinieki Cēsu virsmežniecības teritorijā Vaives pagastā aizturējuši malumednieku, informēja VMD Komunikācijas nodaļā.

Notikuma vietā tika aizturēts Vaives pagasta iedzīvotājs, kurš laukā netālu no savas mājas gribēja nomedīt meža cūku, nepiesakot medības un izmantojot neatļautus medību paņēmienus - naktī medībās izmantoja spēcīgu prožektoru, lai apžilbinātu dzīvnieku.

Noķertais mednieks izdarījis šāvienu, bet dzīvniekam nav trāpījis.

Cēsu virsmežniecības darbinieki noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu par medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību neievērošanu, jo medības nebija pieteiktas, tika medīts teritorijā, kurā nebija tiesības medīt, kā arī pielietoti neatļauti medību paņēmieni.

Aizturētajam iedzīvotājam bija gan mednieka apliecība, gan arī mednieka sezonas karte, tomēr tas neatturēja viņu no došanās nelikumīgās medībās un medību noteikumu pārkāpšanas.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu