BK "Ventspils" sagrauj Južnijas "Himik" komandu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pārliecinošu uzvaru Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņas grupu turnīra ceturtās kārtas spēlē otrdien izcīnīja Latvijas komanda BK "Ventspils", kas savā laukumā ar 81:55 (18:13, 22:13, 20:22, 21:7) pieveica Ukrainas klubu Južnijas "Himik".

Rezultatīvākais Latvijas komandā bija Mārtiņš Meiers, kurš guva 16 punktus, bet ar 15 punktiem izcēlās Artūrs Strēlnieks.

Savukārt "Himki" vienībā Rišons Terijs guva 15 punktus.

Mača sākumā abas komandas no tālmetienu līnijas uzbruka ar diezgan augstu precizitāti, bet nedaudz sekmīgāki bija ventspilnieki, panākot 13:9. Šāds rezultāts saglabājās ilgāku laiku, un pēc pirmās ceturtdaļas Latvijas klubs bija vadībā ar 18:13.

Otrās ceturtdaļas sākumā vairāki "Himki" līderi atradās uz rezervistu soliņa, ko izmantoja Latvijas vienība, iegūstot jau vairāk nekā desmit punktu pārsvaru - 30:19. Visu otro ceturtdaļu "Ventspils" saglabāja aptuveni šādu pārsvaru, puslaiku noslēdzot ar 40:26. Zīmīgi, ka Latvijas klubs pirmajā puslaikā realizēja sešus no septiņiem izpildītajiem tālmetieniem.

Otrajā puslaikā "Ventspils" basketbolisti neļāva pretiniekiem pacīnīties par uzvaru. Trešās ceturtdaļas vidū "Ventspils" ieguva jau gandrīz 20 punktu pārsvaru (53:34), tomēr "Himki" atbildēja ar septiņiem bezatbildes punktiem. Tuvāk par 12 punktiem "Ventspils" gan neļāva pietuvināties pretiniekiem un 60:48 pēc trešās ceturtdaļas saglabāja, neskatoties uz to, ka pēdējā sekundē zaudēja trīs punktus.

Pēdējā desmitminūtē "Ventspils" dominēja laukumā un septītajā minūtē ieguva jau 25 punktu pārsvaru - 75:50. Savukārt mačs noslēdzās pat ar 26 punktu pārsvaru - 81:55.

Citā D grupas otrdienas spēlē Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod" ar 96:51 sagrāva Ungārijas vienību Pakšas "Atomeromu".

Pēc šīm spēlēm D grupas kopvērtējumā "Ventspils" ar trijām uzvarām četrās spēlēs ieņem pirmo vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu