Septembra beigās Doma laukumā notiks Miķeļdienas gadatirgus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Doma laukumā 27.septembrī no plkst. 9 līdz 17 notiks Rīgas pilsētas rudens ražas svētku pasākums Miķeļdienas gadatirgus.

Kā uzzinājām Rīgas pašvaldībā, jau tradicionāli Miķeļdienas gadatirgū varēs nobaudīt dažādus lauku labumus - ābolus, ķirbjus, cūku pupas, dzērvenes, zāļu tējas, medu, maizi un speķi, kā arī atrast sev tīkamākos sēņu grozus, māla podus, cimdus, zeķes, zābaciņus un daudzus citus gan skaistus, gan praktiskus Latvijas amatnieku darinājumus.

Visu dienu darbosies "Rudens gleznotavas", kurās jaunie mākslinieki veidos "Miķeļa portretu" no rudens ražas veltēm.

Gadatirgus noslēgsies ar "Slavas dziesmu Miķelim", kura Nila Īles un viņa studijas izpildījumā tiks atskaņota uz ķirbju perkusijām, sīpolu zvaniņiem un citiem no rudens ražas veltēm gatavotiem instrumentiem.

Tirgū varēs sastapt aktierus Indru Burkovsku un Rūdolfu Plēpi, kā arī Nilu Īli un viņa studiju, folkloras draugu kopu "Skandinieki", "Hāgenskalna muzikantus", Rīgas Latviešu biedrības jaukto kori, pūtēju orķestri "Auseklītis" un vēl citus māksliniekus.

Jau astoto gadu rudens saulgriežu laikā notiks arī Miķeļdienas Ābolu gadatirgus, kuru plkst. 11.30 svinīgi atklās Rīgas domes pārstāvji.

Ābolu gadatirgus šogad būs arī kāzu svinēšanas vieta. Tiks gatavoti goda vārti un rīkotas dažādas jautras izdarības četriem jaunajiem pāriem, kuri tieši 27.septembri izvēlējušies par savu kāzu dienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu