ASV izsola zooloģisko dārzu iemītnieku "gleznotos" mākslas darbus

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV Dienvidkarolīnas štata galvaspilsētā Kolumbijā otrdien izsolē pārdotas "gleznas", kuru autori ir visas valsts zooloģisko dārzu iemītnieki.

Par pārsteidzošām naudas summām tika pārdoti zīmējumi, ko ar savām ķetnām, spārniem un nagiem radījuši tādi dzīvnieki kā sniega leopardi, jūras lauvas un pingvīni.

Tikai dažas minūtes pēc izsoles sākuma lauvas Čačas radītā glezna tika pārdota par 550 ASV dolāriem (272 latiem), bet par cūkas Pinto šedevru tika samaksāti 250 ASV dolāri (124 lati).

Izsole ir daļa no interneta vietnes "auctionnetwork.com" sāktās akcijas, lai savāktu naudu zooloģisko dārzu saglabāšanai. Akciju sponsorē Zooloģisko dārzu un akvāriju asociācija.

"Māksla zināmā mērā ir stāstu stāstīšana, un šīs ir brīnišķīgs stāsts par lielisko aprūpi, ko saņem dzīvnieki, un par saglabāšanas programmām, ko šī mākslas izsole atbalstīs," pastāstīja asociācijas pārstāvis Stīvs Feldmens.

Zooloģisko dārzu pārziņi jau sen lieto glezniecību, lai garīgi stimulētu zvērus. Dzīvnieku mākslas darbi arī netiek tirgoti pirmo reizi, taču Feldmens otrdien norādīja, ka šī izsole iezīmē pirmo zooloģisko dārzu sadarbību šajā jomā.

Solīšana sākās piecos vakarā pēc vietējā laika (šodien vienos no rīta pēc Latvijas laika), kad izsolē tika piedāvāts ar Kolumbijas zooloģiskajā dārzā "Riverbanks Zoo" mītoša pingvīna pleznām radītais zīmējums, kas tika pārdots par 180 ASV dolāriem (89 latiem).

Šā zooloģiskā dārza putnu kurators Mārtins Vinss atzina, ka pingvīnu Rikiju gleznošanai iedvesmot nav bijis grūti.

"Mēs vienkārši uz grīdas noklājām drusku krāsas un, stāvot ar zivi otrā pusē, vilinājām viņu tās virzienā," sacīja Vinss. "Es to dēvētu par pingvīnu īpašo abstrakcionisma versiju."

Izsole ir daļa no šonedēļ Milvoki notiekošās Zooloģisko dārzu un akvāriju asociācijas sapulces.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu