Spēkavīri un traktora operators slēdz derības – kurš būs stiprāks (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien, 17.septembrī, stāvlaukumā pie Starptautiskā izstāžu centra Ķīpsalā tika slēgtas derības starp Latvijas varenākajiem spēkavīriem Raimondu Bergmani, Raivi Vidzi un Agri Kazeļņiku un pieredzes bagāto operatoru instruktoru Robertu Šneideru un viņa vadīto CAT teleskopisko iekrāvēju TH407.

Derību mērķis – noskaidrot, kurš spēcīgāks, izveicīgāks un ātrāks – traktors vai spēkavīrs, tehnika vai cilvēks?

Šo derību iznākums tiks noskaidrots Latvijas operatoru sacensību finālā, kas norisināsies pēc 10 dienām - 27.septembrī, 333 trasē, kur savā starpā sacentīsies gan Latvijas labākie operatori – triju Latvijas reģionālo posmu uzvarētāji, gan traktortehnika pret spēkavīriem trijās dažādās disciplīnās - akmeņu celšanā, koferu nešanā un riepas velšanā. Latvijas operatoru sacensību finālā tiks veikts arī mēģinājums uzstādīt oficiālu Latvijas spēkavīru rekordu smagākā objekta vilkšanā, kas būs 54 tonnas smags traktors. Abas puses derībās vienojās, ka zaudētājs uzvarētājam "uzsauks" 208 litru degvielas mucu, kas likās vērtīgs ieguvums abām no pusēm. Latvijas spēkavīru krusttēvs R.Bergmanis aicināja vienu no disciplīnām - 380 kg smagas riepas velšanu - izmēģināt uzreiz pēc derībām, un tajā tomēr pārāks izrādījās trīskārtējs Latvijas čempions Agris Kazeļņiks. Operators-instruktors R.Šneiders solīja cītīgi trenēties, lai 27.septembrī Latvijas operatoru sacensību finālā spēkavīrus uzveiktu. R.Šneideram ir 18 gadu stāžs operatora amatā, bet pēdējo trīs gadu laikā viņš ir apmācījis ap 370 citus Latvijas traktoru operatorus.

Latvijas labākais operators šogad startēs Caterpillar Operator Challenge 2008 Spānijā

27.septembrī „Latvijas operatoru sacensību 2008” finālā deviņi labākie Latvijas operatori sacentīsies par superbalvu – braucienu uz Spāniju, kur 2008.gada novembrī Malagā notiks Caterpillar Operator Challenge 2008 lielais fināls. Malagā šīs sacensības tiek rīkotas jau no 1998. gada un jau 10 gadus ir lielākās un prestižākās starptautiskās industriālās tehnikas operatoru sacensības Eiropā. Tajās sacentīsies operatori no visas Eiropas, Vidusāzijas un NVS valstīm. Šogad pirmo reizi arī no Latvijas!

„Latvijas operatoru sacensībās 2008” labākie Latvijas operatori izpildīs piecus dažādus vingrinājumus ar CAT tehniku - universālo iekrāvēju, kāpurķēžu ekskavatoru, frontālo iekrāvēju ar kausu, teleskopisko iekrāvēju un karjeru pašizgāzēju, kur sacentīsies tehnikas vadītprasmē, kontrolē, precizitātē un tehnikas pārzināšanā.

„Šādas sacensības Latvijā tiek rīkotas pirmo gadu. Mūsu mērķis ir celt tehnikas operatora profesijas prestižu Latvijā. Vēlamies ar šo sacensību palīdzību dot iespēju tehnikas operatoriem satikties ar saviem amata brāļiem, apmainīties ar pieredzi un pārbaudīt spēkus ar CAT tehniku, kā arī uzņēmumu īpašniekiem un direktoriem – novērtēt operatoru prasmes - gan savējo, gan citu uzņēmumu, apskatīt CAT tehniku, un, protams, visiem kopā - atpūsties īstu vīru kompānijā!” sacensību ideju skaidro SIA Witraktor tirdzniecības vadītājs Jānis Vīksna.

Paralēli fināla sacensībām 27.septembrī notiks arī citas aktivitātes – šovs „Vareni traktori pret vareniem vīriem – kurš kuru?!”, kurā spēkā, izveicībā un ātrumā sacentīsies Latvijas labākie spēkavīri Agris Kazeļņiks un Raivis Vidzis pret veiklāko un precīzāko CAT teleskopisko iekrāvēju TH407 pieredzes bagātā operatora instruktora Roberta Šneidera vadībā. Fināla laikā notiks arī konkursi bērniem, interesentiem būs pieejama CAT DEMO tehnika apskatei un izmēģināšanai, savukārt teltīs tiks sniegta informācija par CAT Rental, CAT Finance, CAT Power. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

„Latvijas operatoru sacensību 2008” deviņi finālisti tika noskaidroti trijos sacensību reģionālajos pusfināla posmos, kas 8.augustā notika Kurzemē, Talsos, 15.augustā Latgalē, Pērtniekos, bet 22.augustā Vidzemē, Cēsīs. Kurzemes pusfināla posmā piedalījās 25 dalībnieki, Latgales – 17, bet Vidzemes pusfinālā 30 dalībnieki. Katrs dalībnieks ir saņēmis sertifikātu par dalību sacensībās. No katra reģiona finālā piedalās pirmo trīs vietu ieguvēji. Sporta komplekss 333 atrodas 800 metrus no Rīgas apvedceļa un Ērgļu šosejas krustojuma ar iebraucamo ceļu tieši pirms pagrieziena uz Silakrogu. „Latvijas operatoru sacensību 2008” FINĀLA norise 27.septembrī:

10.00 – 11.00 Dalībnieku ierašanās, reģistrēšanās

11.00 – 12.00 Sacensību atklāšana

12.00 – 16.00 Iesildīšanās un sacensības

16.00 – 18.00 Rezultātu apkopošana Šovs „Vareni traktori pret vareniem vīriem – kurš kuru?!”,

18.00 – 19.00 Noslēguma ceremonija

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu