"Mercury" laureātu albumu pārdošanas apjoms pieckāršojies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu mūzikas balvai "Mercury Prize" nominēto mākslinieku albumu pārdošanas apjomi pieauguši par gandrīz 500 procentiem, trešdien paziņoja mūzikas ierakstu mazumtirdzniecības ķēde HMV.

Kopš pagājušajā nedēļā notikušas balvu pasniegšanas ceremonijas, kurā uzvarēja grupa "Elbow" ar savu albumu "The Seldom Seen Kid", mūziķu ierakstu pārdošanas apjomi vidēji pieckāršojušies, un tas ir lielākais pieaugums kopš balvas iedibināšanas 1992.gadā.

Mūziķa "Burial" ieraksts "Untrue", kas tika uzskatīts par galveno favorītu uz balvu, piedzīvojis 1004% kāpumu, savukārt uzvarētāju "Elbow" ieraksts - 688% pieaugumu, kas palīdzējis grupai pakāpties par 54 vietām uz 7.vietu oficiālajā Lielbritānijas pārdotāko albumu tabulā.

"Daudzi mūzikas cienītāji zināja grupu un tās mūziku, taču, iespējams, nebija nopirkuši kādu no tās albumiem iepriekš," sacīja HMV pārstāvis Džennaro Kastaldo. "Izskatās, ka grupa varētu kļūt par līdz šim lielākajiem ieguvējiem no "Mercury" balvas saņemšanas."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu