Gorillaz - albums, Blur - filma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Deimons Olbārns (Damon Albarn) atklājis animētā projekta «Gorillaz» jaunā albuma nosaukumu.

Jauno albumu sauks «Plastic Beach» un, kā atklāja Albarns, tas ir jau gandrīz pabeigts. Turklāt paralēli Gorillaz Albarns iecerējis vēl vairākus citus muzikālus projektus, tiesa, jauna Blur albuma ieraksts nav Albarna plānu sarakstā.

Deimons Albarns: «Viss šis «Gorillaz» albums «Plastic Beach», kas ir gandrīz jau pabeigts, iesākās kā «Karuselis«. Tas ir it kā par Britānijas mītisko aspektu. Loģiski, tā kā tas ir «Gorillaz», mēs to ievirzījām īpašā gultnē, taču tajā būs saglabāta liela skumju un grūtsirdības deva.»

Britu televīzijas šova «The X Factor» iespaidā Olbārns vēlējies radīt īpaši popsīgu albumu, ilustrējot šā brīža pop žanra dominanci mūzikā.

"Blur" 2009.gads (kadrs no dokumentālās filmas "No Distance Left To Run")
"Blur" 2009.gads (kadrs no dokumentālās filmas "No Distance Left To Run") Foto: Publicitātes foto

«Es veidoju albumu tik popsīgu kā vēl nekad agrāk,» viņš komentē kādā intervijā. «Tomēr ar savu muzikālo pieredzi centos tajā ielikt arī ko dziļu un būtisku.»

«Es centos apvienot pop estētiku ar vēlmi likt saprast cilvēkiem, cik skumji ir pirkt jau gatavu produktu neskaitāmos plastmasas iepakojumos,» viņš skaidro «The X Factor» ietekmes.

Albumā kā viesi būs dzirdams Sīrijas Nacionālais orķestris.

Paralēli darbam ar animētajiem «Gorillaz» varoņiem Olbārns iecerējis sadarboties ar komiksu autoru Alanu Mūru (Alan Moore), veidojot pasūtījumu Karaliskajam Operas namam. Vēl Albarns gatavo kopīgu projektu ar Toniju Alenu (Tony Allen) un basģitāristu Flī (Flea), kurš arī esot «gandrīz gatavs», kā arī iecerējis jaunu projektaplati.

Savukārt «Blur» ziņu sakarā jāpiebilst, ka publiskots grupas jaunās dokumentālās filmas «No Distance Left To Run» reklāmas rullītis (skat.video), kurā stāstīts par grupas šā gada atkalapvienošanos. Filmas pirmizrāde iecerēta jau 2010.gada janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu