Vic Anselmo miegā ceļo citu cilvēku sapņos!

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mistiska meitene rozā kleitā, izspūrušiem matiem un ar lācīti rokās. Viņa dzied par sapņiem un spēlē ģitāru... – tā ir Vic Anselmo.

Meitene, kura pirms diviem gadiem bija zaudējusi balsi, bet nu ir atgriezusies, lai ievestu jūs savā ekscentriskajā pasaulē ar sapni. Kā? Vienkārši – ar savu mūziku!

Vic Anselmo – dziedātājas draugu radīts pseidonīms, kurā apvienots viņas pašas vārds (Viktorija) ar viņas mīļākās grupas Pantera vokālista Phil Anselmo uzvārdu.

Viktorija Kukule (nav Aijas Kukules radiniece!) Iesauka: Vika, Vic Anselmo Vecums: 21. Jau varu lietot alkoholu! Horoskops: Auns. Hobiji: Mūzika aizņem visu laiku. Ikdienā: Mācos par tulku Starptautiskajā praktiskās psiholoģijas augstskolā, 3. kursā. Mīļākais izteiciens: Pī! (Aizrautīgi smejas.)

Kas slēpjas zem vārda Vic Anselmo?

Vic ir saīsinājums manam vārdam Viktorija, bet Anselmo ir mana mīļākā mūziķa, grupas Pantera vokālista Fila uzvārds. Sākumā Anselmo bija mans niks internetā, un vēlāk draugi arī ikdienā sāka mani tā dēvēt. Apbrīnoju Filu Anselmo par viņa spēcīgo vokālu. Viņš mani iedvesmo!

Kādu mūzikas stilu pārstāvi?

To nav iespējams raksturot ar vienu vārdu. Varbūt sapņu mūzika? Vai mūzika par sapņiem? Vēl to varētu dēvēt par eksperimentālo mūziku, jo tur ir elektroģitāra, akustiskā ģitāra, melodiskais vokāls, citreiz – ekspresīvais vokāls. Ir arī gotikas, rock, grunge, metal elementi. Pati klausos ļoti dažādu mūziku – no metāla līdz džezam, tāpēc arī pašas dziesmās ir nedaudz no visa.

Tev ir interesanti skatuves tērpi. Vai pati tos izvēlies?

Kopš radās sapņa koncepcija par meiteni, kura staigā pa citu cilvēku sapņiem, uzreiz bija ideja par tērpa krāsu. Aizgāju pie šuvējas, un viņa palīdzēja izveidot šo rozā kleitu. Kleita nedaudz atgādina naktskreklu, jo dziesmas ir par sapņiem! Bet zābakus atradu vienā no Second Hand veikaliem. (Smejas.)

Vai arī ikdienā pārsteidz ar savu izskatu?

Tas ir atkarīgs no garastāvokļa. Kad jāceļas septiņos no rīta un jāskrien uz universitāti, tad vispār neko nedomāju – kur nu vēl par izskatu?! Bet, kad ir laiks, vienmēr kaut ko interesantu uztaisu. Parasti atšķiros pārējo studentu vidū.

Pēc festivāla Liepājas Dzintars 2004 uz četriem mēnešiem zaudēji balsi. Pastāsti – kā tas notika?

Īstenībā tas notika jau pirms Liepājas Dzintara. Kaļķu vārtos man bija koncerts. Pēc uzstāšanās – sasvīdusi, sakarsusi – izgāju laukā uz ielas, lai atvēsinātos. Uzreiz saķēru angīnu! Plus vēl lielā slodze – un pazaudēju balsi. Neilgi pēc tā koncerta man piedāvāja dziedāt Liepājas Dzintarā, un no tāda piedāvājuma nevarēju atteikties. Saņēmu visus spēkus – un, cik jau nu labi varēju, tik arī nodziedāju, bet... Bet pēc tā vēl ilgi nevarēju pat parunāt.

Kā pārdzīvoji tos četrus mēnešus?

Tas bija ļoti smags un šausmīgs laiks. Es taču nevaru dzīvot bez mūzikas! Man bija dziļa depresija. Ļoti daudz domāju par dzīvi, par mūziku... Lai atgūtu balsi, sāku apmeklēt nodarbības pie Rīgas Doma kora skolas skolotājas Dainas Libaueres. Viņa man palīdzēja sākt atkal dziedāt. Bet sapņi bija tie, kas ļāva risināt manas iekšējās problēmas. Sapņos varēju piepildīt visas karstākās vēlēšanās, fantāzijas... Sapņos es aizbēgu no realitātes un problēmām. Bet tik un tā šos četrus mēnešus šķita, ka tūlīt uzsprāgšu!

Un pēc četriem mēnešiem...

Kad atguvu balsi, sāku rakstīt dziesmas ar pavisam citām sajūtām.

Vai vēlētos ar kādu dziedāt duetā?

Klubā Melnā Piektdiena dziedāju kopā ar Danny Cavanagh. Tas koncerts ļoti iedvesmoja. Ja būs iespēja, noteikti ar viņu ierakstīšu kādu dziesmiņu duetā. Būtu ļoti priecīga. Ir mūziķi, kuriem ir īpaša aura, un Danny Cavanagh tāda ir.

Kādi puiši tev patīk?

Alkoholiķi un muļķi. (Jokojas. Un aizrautīgi smejas.) Man nav īpašu standartu. Man ir puisis, kuru mīlu, un man ar to pietiek. Kad satiec īsto cilvēku, tad nedomā – kāds viņš ir? Ja mīli, tad pieņem viņu tādu, kāds viņš ir.

Tu bieži piemini vārdu sapņi. Kāds ir tavs lielākais sapnis?

Jau bērnībā man bija sapnis – pēc sevis atstāt ko vērtīgu. Kad sāku rakstīt dziesmas, sapratu, ka vēlos ar savām dziesmām iedvesmot cilvēkus. Lai pēc koncerta viņi aizietu ar labu enerģiju, atpūtušies un iedvesmoti. Cilvēkam ir jābūt harmonijā pašam ar sevi. Man ir dziesma par cilvēku, kurš visu dzīvi augstu vērtēja tikai materiālās vērtības. Un brīdī, kad klāt bija nāve, saprata – viņam nav ko atcerēties. Gribu atstāt cilvēkiem kaut ko garīgi labu.

VIKTORIJA IZVĒLAS

Sapņi vai realitāte? Sapņi. Rīga vai Ņujorka? Rīga. Pelnrušķīte vai Sarkangalvīte? Pelnrušķīte. Komēdija vai šausmene? Šausmene. Bagāts vai gudrs? Gudrs. Mocis vai džips? Džips. Augstpapēžu kurpes vai sporta apavi? Atkarībā no situācijas.

INTERESANTS INFO:

Vic Anselmo jau 10 gadu vecumā sāka rakstīt dziesmas. Vika ir augusi ģimenē, kur visi vīrieši bija jūrnieki. Rokfestivālā Sinepes un Medus 2003, kas notika Madonā, Vika uzvarēja nominācijā Labākais vokāls. Dziedātājas mīļākā krāsa ir varavīksne. Visinteresantākā grāmata – Gredzena pavēlnieks. Visromantiskākais diennakts laiks, Viktorijasprāt, ir nakts. Vikai vislabāk garšo suši. Visstilīgākais apģērba gabals, kas Vikai pieder, ir rokera ādas jaka.

Vic Anselmo pavadošais sastāvs

Ģitāra: Hermanis Rigmants (Ex Neglected Fields) Bass: Pēteris Pāss Bungas: Mārtiņš Miļevskis (h2o) Taustiņi: Georgijs Kadoļčiks (Neglected Fields) Lācītis: Vienkārši lācītis. (Vienmēr Vic Anselmo līdzi.)

Šonedēļ klajā nāk Vic Anselmo reklāmas disks "Beverly".

Audio:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu