Desmitiem cilvēku atvadās no leģendas Ojāra Grinberga

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

29. aprīlī pulksten 14.00 Rīgas Krematorijas Lielajā zālē notika atvadīšanās no latviešu dziedātāja Ojāra Grinberga. Atvadīšanās no mākslinieka notika Rīgas Krematorijā, taču apglabāts Grinbergs tiek Raiņa kapos. Cieņu dziedātājam atnāca izrādīt maestro Raimonds Pauls ar kundzi, Uldis Marhilēvičs, Guntars Račs un daudzi citi.

Jau ziņots, ka pagājušajā piektdienā 73 gadu vecumā mūžībā aizgāja dziedātājs Ojārs Grinbergs.

Grinbergs, kurš dzimis 1942. gada 19.novembrī, ieskaņoja vairākus simtus dziesmu kā solists, kā arī duetā ar dziedātāju Margaritu Vilcāni un citiem pazīstamiem estrādes dziedātājiem. Dziedātājs uzstājies vairāku ansambļu sastāvā, tai skaitā «REO». No 1973.gada viņš dziedāja Filharmonijas ansamblī.

Mūziķa izpildītās dziesmas uzvarējušas «Mikrofona dziesmu aptaujā». 1969.gadā konkursā uzvarēja «Dziesma nenosalst» un 1971.gadā - «Teic, kur zeme tā», kuru Grinbergs izpildīja kopā ar Noru Bumbieri, Vilcāni un Lapčenoku.

Grinbergs darbojies arī politikā. Viņš ticis ievēlēts 6. Saeimā no saraksta «Tautas kustība Latvijai (Zīgerista partija)».

2007. gadā Grinbergs kopā ar Vilcāni saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvu par mūža ieguldījumu mūzikā. Savukārt 2013. gadā dziedātājs kļuva par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu