Sadursmes Kosovā: ievainoti 25 NATO karavīri un 100 serbi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sadursmēs starp Kosovas ziemeļos izvietotajiem NATO miera uzturētājiem (KFOR) un vietējiem iedzīvotājiem ievainoti 25 karavīri un aptuveni 100 etniskie serbi, ziņo abu pušu pārstāvji.

Sadursmes sākās, kad KFOR pirmdien sāka nojaukt barikādes, kas izvietotas uz ceļiem, kuri ved uz Kosovas un Serbijas robežu.

Jau ziņots, ka sākotnēji vietējie serbi sašāva divus NATO karavīrus, bet, kā vēsta KFOR, dienas gaitā ievainojumus guvuši vēl 23 miera uzturētāji.

KFOR paziņojumā teikts, ka serbi izmantojuši vieglos šaujamieročus. Starp ievainotajiem ir KFOR sastāvā dienošo Vācijas un Austrijas kontingentu pārstāvji.

Situācija saspīlēta, bet mierīga

Savukārt Serbijas ministrs Kosovas lietās Gorans Bogdanovičs paziņojis, ka sadursmēs ievainoti aptuveni 100 serbi, vēsta televīzijas kanāls B52.

"Situācija ir ārkārtīgi saspīlēta, taču mierīga," Bogdanoviča sacīto citē B52. Viņš gan paudis bažas, ka vardarbība var uzliesmot no jauna.

Izmanto pašizgatavotus spridzekļus

KFOR pārstāvis pavēstīja, ka NATO karavīri vardarbīgi noskaņoto serbu izklīdināšanai līdz šim lietojuši piparu un asaru gāzi, gumijas lodes un ūdensmetējus. Savukārt serbi izmantojuši spridzekļus un tā dēvētos Molotova kokteiļus.

"Protestētājus nepavisam nevar dēvēt par miermīlīgiem demonstrantiem, bet gan par vardarbīgiem un noziedzīgiem," norādīja KFOR pārstāvis Ūve Novidkis, brīdinot, ka gadījumā, ja tiks apdraudēta miera uzturētāju dzīvība, KFOR turpmāk reaģēs ar "visiem samērīgajiem un piemērotajiem līdzekļiem".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu