Jauna grāmata bērniem - «Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

«Mans vārds ir Klimpa, un man patīk viss,» – tā sākas Rasas Bugavičutes-Pēces grāmata, kuru izdevis apgāds «Lietusdārzs». Tā vēsta par sunenīti, kura iepazīst pasauli pati un palīdz to iepazīt lasītājiem, kā bērniem, tā pieaugušajiem.

Tas nav kārtējais stāsts par suņuka piedzīvojumiem. Autores skatījums ir savdabīgāks: Klimpa apzinās savu misiju – palīdzēt cilvēkiem būt. Gudri un sirsnīgi rakstniece kucēna prātam atklāj lielos jēdzienus Darbs, Daba, Draudzība un pat Dievs, līdz ar to tuvinot tos bērniem. Daudziem lasītājiem šķietami pazīstamās ainās atsedzas dzīves būtiskās vērtības. Suņi, kas laukos dauzās pa āru, apliecina dabas brīnišķo spēku. Kucēns, kurš pārdzīvo vientulības bailes, sarunājas ar Dievu. Ikdienišķais un lielais, komiskais un nopietnais šajā grāmatā ir bērniem labi uztveramā saskaņā.

Rasai Bugavičutei-Pēcei ir liela dramaturģes darba pieredze. «Raudupiete», «Ezeriņš», «Sniegbaltīte un septiņi rūķīši» – tā ir tikai maza daļa no izrādēm Latvijas teātros, kas tapušas ar viņas līdzdalību. Viņa piedalījusies daudzos dažādos ar skatuvi saistītos radošajos projektos. Kopš 2015.gada ir Liepājas teātra štata dramaturģe. Stāsts par Klimpu ir Rasas Bugavičutes-Pēces pirmā grāmata bērniem.

Foto: publicitātes

Šī grāmata var kļūt tuva gan pavisam maziem bērniem, gan tiem, kuri jau paaugušies. Tajā ir krāšņi tēli – kā dzīvnieki, tā cilvēki: Klimpas sapņu suns Okeāns, lauku kaķis Muzis, piecas meitenes, visas vārdā Beatrise, puisis Viss K.Ārtībs un vēl, un vēl. Rakstnieces valoda ir tuva sarunvalodai, dzīva un asprātīga.

Dzīvnieku un cilvēku raibo pasauli bērniem tuvā manierē uzzīmējis dzejnieks Toms Treibergs, kura ilustrācijas bērnu anekdošu krājumam «Pēterītis un Anniņa» pirms vairākiem gadiem izpelnījās lasītāju ievērību.

Nav viegli būt – vai esi kucēns, vai bērns, vai pusaudzis, vai pieaudzis cilvēks. Taču būt ir tik labi, īpaši ja mēs cits citam palīdzam būt!

www.lietusdarzs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu