Noskaties «Snowden» rullīti! Arī pats Snoudens par to tvīto

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tīmeklī nonācis pirmais pilna garuma reklāmas rullītis «oskarotā» amerikāņu režisora Olivera Stouna filmai par bijušo ASV Nacionālās drošības pārvaldes (NSA) analītiķi Edvardu Snoudenu, kurš izpauda Savienoto Valstu specdienestu noslēpumus. Filmā «Snowden» («Snoudens») galveno lomu spēlē aktieris Džozefs Gordons-Levits.

Filma uz ekrāniem nonāks septembrī. Sākotnēji bija paredzēts, ka tā iznāks jau 2015. gada decembrī, vēlāk šā gada 13. maijā, taču tagad tiek ziņots jauns datums - 16. septembris. Filmā spēlē arī Šeilīna Vudlija (viņa atveido Snoudena draudzeni), Melisa Leo, Zaharijs Kvinto, Nikolass Keidžs un Toms Vilkinsons.

Filma balstīta uz britu žurnālista grāmatu «The Snowden Files» un Snoudena advokāta Anatolija Kučerenas darbu «Time of the Octopus».

Par Snoudenu uzņemta dokumentālā filma «Citizenfour», kas svētdien notikušajā ASV Kinoakadēmijas balvu ceremonijā saņēma «Oskaru» kā aizvadītā gada labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma.

Neilgi pēc treilera iznākšanas, par to savā «Twitter» rakstīja arī pats Edvards Snoudens.

2013. gadā Snoudens plašsaziņas līdzekļos nopludināja desmitiem tūkstošu slepenu valdības materiālu, no kuriem kļuva zināms, ka ASV izlūkdienests nodarbojies ar politisko un rūpniecisko izspiegošanu iepriekš nepieredzētos apmēros un dienestu izmantotās metodes pārkāpušas personas tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību.

ASV varasiestādes Snoudenam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā un citos noziegumos un anulējušas viņa pasi, līdz ar to viņa ceļošanas iespējas ir ierobežotas.

Sākotnēji Snoudens slēpās Honkongā, bet no turienes devās uz Krieviju, kur gandrīz sešas nedēļas uzturējās Maskavas Šeremetjevas lidostas tranzītzonā, līdz Krievija viņam piedāvāja patvērumu ar nosacījumu, ka viņš pārtrauks pret ASV vērstās darbības. 2014. gadā Maskava piešķīra viņam uzturēšanās atļauju uz trīs gadiem, kas ļauj viņam arī izbraukt no valsts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu