TVNET Desmitgades albumi: Nr. 18 (34)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Arī "TVNET Mūzika" pievienojas pasaules mūzikas klausītāju centieniem apkopot aizejošā gadu desmita labākos mūzikas ierakstus un katru dienu piedāvās nelielu ieskatu, TVNET Mūzika (J.Žildes personā) prāt, desmitgades top20 albumos. Sākot ar 20. un beidzot ar 1.vietu decembra beigās.

Nedēļas sākumā jūs iepazīstināju ar TVNET Desmitgades , kā arī pāris vārdos izskaidroju topa veidošanas principus. Lieku reizi atgādinu, ka šis tops veidots, balstoties gan uz manām simpātijām (visi top20 albumi man pašam ļoti patīk), gan uz katra albuma rezonansi sabiedrībā. Proti, lai cik ļoti labs, piemēram, būtu The For Carnation albums "The For Carnation", tas nav spējis (dažādu iemeslu dēļ) uzrunāt plašāku auditoriju un šajā topā nebūs atrodams. Tādēļ, atkal bez pārlieku gariem ievadiem, turpinām ar vietu numur 18!

Nr.18 The Postal Service "Give Up" (2003) (Sub Pop)

Viens vārds - Bens Gibards (Ben Gibbard). Šis mākslinieks šajā desmitgadē no mazpazīstama Belingtonas kolektīva Death cab For A Cutie solista kļuvis par vienu no redzamākajiem roka dziedātājiem. Šeit daži iemesli - populārā seriālā "O.C." vienam no galvenajiem varoņiem (Setam Koenam) šī grupa bija mīļākā (līdz ar to mīļākā arī miljoniem pusaudžu), Gibards ņemis par sievu valdzinošo Holivudas aktrisi un dziedātāju Zūiju Dešanelu (Zooey Deschanel) - tabloīdu popularitāte un atpazīstamība un, protams, pavisam nesen pusaudžu vampīrfilmas "Jauns mēness" ("New Moon") skaņu celiņa galvenajam singlam izvirzīta tieši Gibarda dziedātā "Meet Me On the Equinox". Šos iemeslus minu, lai atspēkotu pārmetumus, ka "topā jau tikai kaut kādi Žildes alternatīvie, nevienam nezināmie mākslinieki".

The Postal Service "Give Up"
The Postal Service "Give Up" Foto: Publicitātes foto

The Postal Service ir viens no Gibarda blakus projektiem, kas tapis kopā ar DNTEL un Figurine skaņas arhitektu Džimiju Tamborello (Jimmy Tamborello). Ierakstā piedalās arī dziedātāja Dženija Luisa (Jenny Lewis) no grupas Rilo Kiley.

"Give Up" ir lielisks inteliģentas popmūzikas paraugs, kura ietekme jūtama arī šodien. Atliek minēt citas ģitārgrupas solista Lūka Stīla ("The Sleepy Jackson") pop projektu Empire of the Sun un šogad Billboard Top100 virsotnē debitējšo The Postal Service komercklonu Owl City.

Vēl viens iemesls - albuma izdošanas pirmajā nedēļā (2003.gadā) tas ASV debitēja tikai 114.vietā, taču līdz pat šai dienai ieraksts iekarojis arvien jaunas sirdis un sasniedzis gandrīz 1 miljona robežu.

Komentāri (34)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu