Par izspiešanu apsūdzētās Simsones krimināllietu skatīs slēgtā sēdē (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krimināllietu, kurā par naudas izspiešanu no plastikas ķirurga Jāņa Ģīļa apsūdzēta izdevniecības "Rīgas viļņi" valdes priekšsēdētāja Aija Simsone, skatīs slēgtā tiesas sēdē, šodien nolēma Rīgas apgabaltiesa.

Šādu lēmumu tiesa pieņēma, neraugoties uz to, ka Simsone lūdza izskatīt lietu atklātā tiesas sēdē.

Argumentējot savu lūgumu, Simsone sacīja, ka par viņas veselības stāvokli un ar to saistītajām problēmām jau tāpat zina visa Latvija, tādēļ viņai nav pamata kaut ko slēpt.

Lietu skatīt slēgtā sēdē lūdza gan prokurore, gan arī Ģīļa pārstāvis tiesā Juris Marins.

Ģīlis uz tiesas sēdi šodien nebija ieradies, jo viņam pašam radušās visai nopietnas veselības problēmas un viņš patlaban atrodas slimnīcā "Gaiļezers", kur ārsti viņam noteikuši gultas režīmu.

Gan prokurore, gan Marins lietu vēlējās skatīt slēgtā sēdē, atsaucoties un Ārstniecības likuma normām un personas datu aizsardzību, kas liedz publiski izpaust ar personām saistītus veselības jautājumus.

Uz tiesas sēdi šodien bija ieradusies arī virkne liecinieku un patlaban tiesa lemj, vai sākt tiesas izmeklēšanu šajā lietā.

Simsoni uz tiesas sēdi šodien pavadīja arī vīrs, uzņēmējs Pēteris Šmidre.

Uz tiesas sēdi bija ieradies visai kupls žurnālistu pulks, novēroja LETA.

Jau ziņots, ka apsūdzība Simsonei uzrādīta pēc Krimināllikuma 183.panta 2.daļas, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Latvijas Televīzijas ziņu raidījumam "Panorāma" Simsone iepriekš pauda neizpratni, kādēļ pret viņu ir celta šāda apsūdzība, un sacīja, ka viņai nav skaidrs, uz ko šī apsūdzība ir balstīta. Savukārt Simsones advokāts Oskars Rode uzskata, ka celtā apsūdzība ir nekorekta.

Jau ziņots, ka Ģīlis 2005.gada sākumā vērsās prokuratūrā, apgalvojot, ka Simsone no viņa izspiež naudu, bet izdevēja toreiz apgalvoja, ka ķirurgam prasījusi kompensāciju par neveiksmīgu operāciju.

Policija ierosināja krimināllietu par izspiešanu.

Plastikas ķirurgs Ģīlis pirms krimināllietas skatīšanas pārtrauca sadarbību ar saviem līdzšinējiem advokātiem Ventu Vidžu un Ingu Lauci, vienodamies, ka šajā lietā mediķi pārstāvēs jurists Marins.

Savukārt Simsone vērsusies Siguldas tiesā ar prasību pret Ģīli par nekvalitatīvi veiktu operāciju. Tiesa noteica medicīnisko ekspertīzi, kas arī tika veikta un, kā aģentūra LETA noskaidroja Siguldas tiesā, nākamā šīs lietas izskatīšana paredzēta 2008.gada 22.janvārī plkst.10.30.

Simsone no ķirurga vēlas piedzīt 19 555 eiro (13 747 latus) - tā ir summa, kas it kā tērēta atkārtotai operācijai Francijā.

Iepriekš Simsone aģentūrai LETA sacīja, ka mierizlīgums starp abām pusēm ir atkarīgs no Ģīļa. "Šajā procesā cietēji ir visi," sacīja Simsone, "man nervi ir pabojāti, bet viņam - reputācija."

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu