Rīgā uzstāsies vijolniece Vanesa Meja

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šomēnes Rīgā ar koncertu atgriezīsies slavenā vijolniece Vanesa Meja, kura ar jaunu koncerta programmu skatītājus priecēs koncertā, kas 17.decembrī notiks "Arēnā Rīga", liecina koncertaģentūras "Makroconcert" mājaslapā publicētā informācija.

Rīgā vijolniece uzstāsies, prezentējot savu jaunāko programmu ar nosaukumu "Maģiskā vijole". Koncertā būs iespējams dzirdēt gan mūziķes jaunākās kompozīcijas, gan publikas iemīļotākos skaņdarbus no agrāk izdotajiem albumiem.

Iepriekš pasaulslavenā vijolniece Latvijā viesojās pirms trim gadiem, pulcējot vairākus tūkstošus skatītāju.

Meja savā daiļradē veiksmīgi savienojusi klasiskās mūzikas vieglumu ar mūsdienu mūzikas tehnoloģiju novatorismu, radot jaunu stilu, ko pati dēvē par "vijoles tehno-akustiku". Virtuozā izpildījuma maniere un neparasti aranžētie klasiskās mūzikas šedevri atnesuši Mejai milzīgu popularitāti visā pasaulē.

Par mākslinieci

Meja dzimusi Singapūrā 1978.gada 27.oktobrī. Tieši pirms 196 gadiem šajā dienā pasaulē nācis arī slavenais vijolnieks Nikolo Paganini, varbūt tieši šī sakritība noteikusi mūsdienu brīnumbērna likteni. Trīs gadu vecumā meitenīte pirmoreiz sēdās pie klavierēm, bet piecos gados sāka vingrināties vijoļspēlē. Jau pēc dažiem mēnešiem skolotājs sajūsmināti stāstīja Mejas vecākiem, ka viņu meita ir ļoti apdāvināta un noteikti kļūs par slavenu vijolnieci. Šie vārdi piepildījās, un mazās mūziķes karjera sāka attīstīties galvu reibinošā ātrumā. Būdama desmit gadus veca, viņa uzstājās kopā ar Londonas Filharmonijas orķestri, bet vēl pēc diviem gadiem devās starptautiskā koncertturnejā un izdeva debijas albumu ar nosaukumu "Violin". Tam bez liekiem pārtraukumiem sekoja vairāki citi, tai skaitā viņas pirmais popmūzikas albums "The Violin Player" 1994.gadā un ārkārtīgi veiksmīgais albums "Storm" vēl trīs gadus vēlāk.

Līdz šim Meja izdevusi 16 albumus, kas pārdoti vairāk nekā 10 miljonu eksemplāru lielā tirāžā, un sasniegusi apskaužamu popularitāti. Harizmātiskā vijolniece spēlējusi Lielbritānijas karaliskajai ģimenei un pat demonstrējusi Žana-Pola Gotjē darinātās kāzu kleitas modes nedēļā Milānā. Viņa uzstājusies 50 valstīs un viesojusies visās prestižākajās koncertzālēs.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz Rīgā gaidāmo koncertu visās "Biļešu servisa" tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu