MAN varētu atteikties no plāniem pārņemt "Scania"

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas rūpniecības koncerns MAN varētu atsaukt savu 9,6 miljardus eiro (6,75 miljardu latu) vērto Zviedrijas kravas automašīnu ražotāja "Scania" pārņemšanas piedāvājumu, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, pirmdien ziņo laikraksts "Financial Times".

Kā zināms, gan "Scania", gan tās akcionārs - Vācijas autobūves kompānija - iepriekš jau noraidīja MAN izteikto "Scania" pārņemšanas piedāvājumu.

Kā jau ziņots, MAN septembra beigās izteica Zviedrijas kravas automašīnu ražotājam "Scania" pārņemšanas piedāvājumu, taču tas tika noraidīts. Ar piedāvājumu pārņemt "Scania" kompānija vērsās arī pie "Volkswagen", kas ir lielākais "Scania" akcionārs.

"Volkswagen" pārstāvji norādīja, ka viņi labprātāk apvienotu "Scania", MAN un "Volkswagen" Brazīlijas kravas automašīnu struktūrvienību.

Savukārt laikraksta "Financial Times" rīcībā esošā informācija liecina, ka "Scania" varētu paust atbalstu sarunu sākšanai par iespējamo "Scania", MAN un "Volkswagen" Brazīlijas kravas automašīnu struktūrvienības apvienošanos.

Tajā pašā laikā kompānijas MAN pārstāvji pagaidām nesniedz komentārus par iespējamo atteikšanos no "Scania" pārņemšanas.

34% "Scania" akciju kontrolē Vācijas autobūves kompānija "Volkswagen", 10,8% - Zviedrijas investīciju kompānija "Investor". Savukārt Francijas autobūves kompānija "Renault" pārvalda 5,18% "Scania" kapitāla.

"Scania" dibināta 1891.gadā. Kompānijas kopējais darbinieku skaits veido aptuveni 30 000.

Savukārt MAN nodarbojas ar kravas automašīnu, dīzeļdzinēju un turbo sistēmu ražošanu. Kompānijā strādā vairāk nekā 50 000 darbinieku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu