Sākas tradicionālais starptautiskais plenērs "Marks Rotko - 2008"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

15.septembrī Daugavpilī sākas un līdz 25.septembrim turpināsies tradicionālais, pēc kārtas piektais starptautiskais plenērs "Marks Rotko - 2008".

Šogad plenērā piedalīsies 11 dalībnieki no Ukrainas, Baltkrievijas, Itālijas, Vācijas, Dānijas, Krievijas un Latvijas. Īpašu noskaņu plenēram piešķir fakts, ka šogad aprit 105 gadi, kopš dzimis pasaulslavenais mākslinieks.

Plenēra atklāšanas pasākums notiks 15.septembrī plkst. 17.30 topošajā Marka Rotko mākslas centrā, Arsenāla ēkā Daugavpils cietoksnī. Tajā skanēs Aivara Broka klavierimprovizācijas par Rotko gleznām. Pasākuma apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāta Maikla Džonsona (ASV) filma "Rotko Daugavpilī". 15.septembrī plkst.14 Daugavpils Kultūras pārvaldes telpās notiks M.Rotko mākslas centra saturiskās koncepcijas padomes izveides sēde, kurā piedalīsies gan vietējie, gan starptautiskie mākslas un kultūras eksperti, vietējās pašvaldības un Kultūras ministrijas pārstāvji.

16.septembrī paredzētas mākslinieku individuālās prezentācijas, bet no 17. līdz 24.septembrim Daugavpils universitātes Mākslu katedras un Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" darbnīcās ritēs mākslinieku radošais darbs. Vakaros paredzētas izglītojošas lekcijas, BBC televīzijā uzņemtās režisora Izi Morgenšterna filmas par Marku Rotko skatīšanās. Māksliniekiem tiks piedāvātas jau par tradīciju kļuvušās ekskursijas pa pilsētu, Cietoksni, Daugavpils dievnamiem, Latgali un Latvijas svētvietu Aglonu.

20.septembrī no plkst.10 līdz 13 mākslas darbnīcās būs atvērto durvju diena, kurā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs iepazīties gan ar māksliniekiem, gan pavērot, kā top viņu darbi.

24.septembrī no plkst.11 līdz 14 plenēra dalībniekiem un visiem mākslas interesentiem Daugavpils universitātes Mākslu katedras telpās būs iespēja noklausīties Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Eduarda Kļaviņa un Sanktpēterburgas Universitātes profesores Tatjanas Jurjevas lekcijas. Plkst.16.30 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Daugavpils mākslas vidusskolas "Saules skola" audzēkņu plenēra "Marks Rotko 2008" darbu izstāde.

Starptautiskā plenēra "Marks Rotko 2008" darbu izstādes atklāšana paredzēta Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā 25.septembrī plkst.16. Saskaņā ar tradīciju plenēra dalībnieki dāvinās topošajam Rotko centram pa vienai no savām gleznām. Iepriekšējo plenēru dalībnieku darbi šogad tika izstādīti I Baltijas biennālē Sanktpēterburgā, kur ieguva Djagiļeva fonda galveno balvu.

Plenēra noslēgumā plkst.18 plenēra dalībnieki un viesi tiek aicināti apmeklēt Liepājas simfoniskā orķestra koncertu Daugavpils Latviešu kultūras centrā. Sadarbībā ar Daugavpils universitāti, Daugavpils mākslas vidusskolu "Saules skola", Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju un Daugavpils reģiona mākslinieku asociāciju plenēru rīko Daugavpils pilsētas Kultūras pārvalde un Trasta komercbanka.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu