Švainštaigers pagarina līgumu ar "Bayern"

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Vācijas futbola izlases pussargs Bastians Švainštaigers sestdien paziņoja, ka viņš līdz 2016.gadam pagarinājis līgumu ar Minhenes "Bayern" komandu.

26 gadus vecajam Švainštaigeram pašreizējais līgums ar "Bayern" beidzas 2012.gada jūnijā.

Jaunumus par līguma pagarināšanu Švainštaigers pavēstīja pēc uzvaras bundeslīgas spēlē, kurā "Bayern ar 3:0 pieveica Hamburgas "St.Pauli" vienību. Pēc mača Minhenes "Allianz Arena" stadionā Švainštaigers ar mikrofonu komandas līdzjutējiem paziņoja jaunumus.

"Tas ir labākais risinājums abām pusēm," izteicās Švainštaigers. "Mana sirds ir šeit."

Kā ziņots, par futbolista pakalpojumiem interesējās trīs vai četri pazīstami klubi, kuru vidū bija arī Mančestras "United" un Madrides "Real".

"Daudz patīkamāk UEFA Čempionu līgā būtu uzvarēt ar šo komandu, nevis ar "Real"", savu izvēli pamatoja futbolists. "Mēs Čempionu līgā esam uz pareizā ceļa. Šis ir labākais ilgtermiņa risinājums."

Apmierināts ar Švainštaigera lēmumu bija arī "Bayern" galvenais treneris Luiss van Gāls, kurš solīja uzvarēt bundeslīgā, Vācijas kausā, kā arī UEFA Čempionu līgā.

"Es esmu treneris ar ilgtermiņa plāniem, tāpēc parakstīt līgumu ar Švaišntaigeru bija ļoti svarīgi. Tas ir ļoti labi, ka pasaules klases futbolisti paliek "Bayern" komandā," pastāstīja van Gāls.

Kā zināms, pēc šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra Švainštegara vērtība tika lēsta ap 35 miljoniem eiro (24,6 miljoniem latu).

"Sarunas par jauno līgumu bija sarežģītas," izteicās kluba prezidents Ūli Heness. "Visgrūtāk bija vienoties par naudas jautājumiem."

Jau ziņots, ka "Bayern" komanda novembra sākumā pagarināja līgumu arī ar Vācijas izlases aizsargu Filipu Lāmu, kurš šī gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā bija valstsvienības kapteinis.

Kā vēstīts, Švainštaigers ir Vācijas izlases kapteiņa asistents un kopumā valstsvienībā ir aizvadījis 83 spēles, kurās guvis 21 vārtus.

Savukārt "Bayern" sastāvā Švainštaigers aizvadījis 232 spēli, gūstot 24 vārtus.

Bundeslīgas kopvērtējumā patlaban "Bayern" ar 26 punktiem 16 spēlēs atrodas piektajā vietā, par 17 punktiem atpaliekot no līdervienības Dortumundes "Borussia".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu