Parīzē streiku dēļ traucēta vilcienu satiksme un atcelti avioreisi

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijā kārtējie protesti pret darba tirgus reformām ceturtdien ietekmējuši satiksmi Parīzē, kur ierobežota vilcienu satiksme un lidostās atcelti vai kavēsies lidojumi.

Francijas valstij piederošā dzelzceļa kompānija SNCF paziņoja, ka 90% vilcienu valstī kursēs pēc grafika, bet Parīzē būs traucēta pilsētas vilcienu satiksme līnijā, kas apkalpo Parīzes Šarla de Golla un Orlī lidostas.

Šajā līnijā kursēs tikai 50% vilcienu, un pasažieriem, kas dodas uz Šarla de Golla lidostu, nāksies pa ceļam pārsēsties.

Metro un tramvaji Parīzē kursēs pēc parastā grafika.

Orlī lidostā streikam pievienojušies arī gaisa satiksmes kontrolieri un citi lidostas darbinieki, tādēļ aviokompānijām nācies atcelt 20% avioreisu. Tas, visticamāk, nozīmēs simtiem atceltu lidojumu, un Francijas civilās aviācijas pārvalde (DGAC) brīdinājusi, ka reisu kavēšanās iespējama arī Šarla de Golla lidostā.

DGAC cer, ka Šarla de Golla lidostā neviens reiss netiks atcelts, bet varasiestādes brīdinājušas, ka aviosatiksme var tikt traucēta visā valstī.

Studentu un kreiso arodbiedrību vadītie protesti pret darba likuma reformām Francijā notiek jau vairākas nedēļās un izpaužas arī tā dēvētajās nakts demonstrācijās Parīzes Republikas laukumā, kas gan jau pāraugušas plašākā neapmierinātības ar sociālo un politisko nevienlīdzību izpausmē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu