12.septembr R.E.M. koncerts (54)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

12.septembrī "Arēnā Rīga" koncertu sniedza amerikāņu inteliģentā roka pārstāvji R.E.M. Pirmā grupas R.E.M. uzstāšanās Latvijā, 2005. gadā albuma "Around The Sun" popularizēšanas turnejas ietvaros.

Šoreiz grupa atgriežas Latvijā sava jaunākā albuma "Accelerate" Eiropas turnejas ietvaros. "Accelerate" ir četrpadsmitais studijas albums grupas kontā, kurš tapis sadarbībā ar producentu Džeknaifu Lī (strādājis ar „U2”, „Snow Patrol”, „The Hives”, „Editors” u.c.). Albums iznākšanas nedēļā pēc pārdošanas datiem iekļuva Amerikas „Billboard” topa 2. vietā, savukārt Apvienotajā Karalistē albums bija jau astotais pēc kārtas R.E.M. ieraksts, kurš ierindojās topa pirmajā vietā. Albums prestižo mediju „NME”, „Q” un „Rolling Stone” mūzikas kritiķu acīs tiek dēvēts par R.E.M. vienu no pēdējo gadu labākajiem veikumiem un ar ovācijām uzņem R.E.M. atgriešanos pie saknēm, proti – rokmūzikas.

R.E.M. nenoliedzami ir viena no tām grupām, kuras var apzīmēt kā ilgdzīvotājas un izdzīvotājas. Kopš grupas dibināšanas ir pagājuši 28 gadi, šo gadu laikā sarakstītas dziesmas, kas ieguvušas nosaukumu – klasika, piemēram, „Losing My Religion”, „Man On The Moon”, „Drive” un „Everybody Hurts”. Grupa ir saņēmusi neskaitāmas mūzikas industrijas un mediju balvas, tai skaitā trīs „Grammy” balvas. 2007. gadā R.E.M. tika uzņemti Rokenrola Slavas zālē.

Biļetes uz grupas R.E.M. koncertu Latvijā visās „Biļešu servisa” kasēs un interneta veikalā www.bilesuserviss.lv.

Pirms R.E.M. uzstāsies amerikāņu grupa We Are Scientists.

Komentāri (54)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu