Baiba Broka: spēlējot es nonāku līdz sajūtai, ka tas nav iespējams...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kaspars Breidaks 360TV studijā uz garāku sarunu aicinājis izcilo un nopelniem bagāto aktrisi Baibu Broku. Abu saruna norisināsies interviju cikla «100 personības līdz Latvijas simtgadei» ietvaros un aptvers ļoti plašu tēmu loku, protams, daudz uzmanības veltot teātrim, kino un aktrises profesionālajām gaitām.

TVnet lasītājiem iespējams noskatīties vairākus video fragmentus no intervijas ar Baibu Broku, tā uzzinot vairāk par viņas dzīvi, pētot fotogrāfijas no privātā arhīva, tāpat ieklausīties viņas pārdomās par neiespējamo, māņticību un arīdzan domās par dažādu filmu vai izrāžu citēšanu.

Baiba Broka atzīst, ka jaunībā solījusies nekad, nekad necitēt filmas vai izrādes, tomēr vēlākos gados sevi regulāri pieķērusi pie dažādu darbu citēšanas. Tomēr viņa allaž cenšoties ievērot, lai šāda slavenu citātu paušana norisinātos tikai to cilvēku sabiedrībā, kas tos atpazīs un sapratīs. Tādā veidā viņa cenšas nenostādīt neērtā situācijā cilvēkus, ar ko atrodas kopā, bet kas tik labi neorientējas kino vai teātra pasaulē. Par pašas citētākajām filmām aktrise atzīst filmas «Ezera sonāte» un «Limuzīns Jāņu nakts krāsā», pēdējo no tām arī citējot turpat studijā.

Vēl sarunas laikā ar Kasparu Breidaku aktrise stāsta par balvām un arī neiespējamā iespējamību. Baiba Broka atzīst: «Gandrīz katru reizi pie lomām es nonāku līdz tai sajūtai, ka tas nav iespējams.»

Turpinot šo tēmu, aktrise pauž: «Neesmu izdarījusi neko neiespējamu, bet visu laiku saskaros ar neiespējamo.»

Savukārt video stāstā par privātajām bildēm aktrise atklāj daudz interesanta, un viens no saistošiem faktiem – tiek parādīta bilde jeb kadrs no filmas «Ūdens bumba resnajam runcim» tapšanas. Interesantais slēpjas apstāklī, ka šāds kadrs neparādās filmā – šajā kadrā Baiba Broka redzama kopā ar aktieri Artūru Skrastiņu. Tāpat, pāršķirstot fotogrāfijas no privātā arhīva, aktrise atklāj, kā vairāku mēnešu garumā ceļojusi kopā ar «Jaunā Rīgas teātra» aktieriem, kādu tradīciju ar kolēģiem ievērojusi pēc pirmizrādēm un kā mainījusies attieksme pret ilgstošo prombūtni no mājām, kad pašas ģimenē ienākuši bērni.

Noslēgumā aktrise smej par saviem paradumiem -

ja gadoties, ka kaķis pārskrien ceļu, pieķeroties pie pogas; vai, ja lugas eksemplārs nokrītot, tad žigli jāapsēžas tam virsū.

Lai gan visādi citādi sevi neatzīstot par māņticīgu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu