"Mercury" balvu iegūst Elbow (video) (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9. septembra vakarā Londonā tika pasniegtas prestižās "Mercury" mūzikas balvas, ko piešķir gada labākajam britu albumam. Šoreiz balvu un 20 000 mārciņu prēmiju saņēma grupa Elbow par plati "The Seldom Seen Kid".

Šoreiz mančestrieši "Elbow" apsteiguši gan pašus "Radiohead", gan TVNET favorītu "Burial".

Tieši Londonas dabstepa karognesējs "Burial" jeb īstajā vārdā Vils Bīvans (Will Bevan) bija britu bukmeikeru kantoru galvenais favorīts. Pēc kompānijas "William Hill" datiem favorīts bija "Burial", kura albuma "Untrue" uzvaras izredzes tika vērtētas ar 4 pret 7. Viņam sekoja "Radiohead" un "Elbow" ar 6 pret 1. Likmes uz Lauras Mārlingas un folkmūziķes Reičelas Antankas ierakstu uzvaru tika liktas attiecīgi 10 pret 1 un 16 pret 1. Tālāk sekoja "The Last Shadow Puppets", Roberta Plānta un Elisonas Krausas, "Neon Neon" un "British Sea Power" albumi ar 20 pret 1. Pēc bukmeikeru kantoru klientu domām, vismazākās izredzes iegūt balvu bija Adelei, "The Portico Quartet" un Estellei. Tā arī notika. Iespējams, pie visa vainīgs pats "Burial", kurš nemaz pats klātienē nepagodināja šo ceremoniju, jo uzvarētāju no 12 finālistiem izvēlējās žūrijas komisija, kuras pēdējā sēde notika vēl ceremonijas laikā. "Šis ir vienkārši labākais, kas ar mums ir noticis," tā pēc balvas saņemšanas izteicies Elbow solists Gajs Gārvijs (Guy Garvey).

Jāpiebilst, ka 2001. gadā grupa jau tikusi nominēta "Mercury" mūzikas balvai ar debijas albumu "Asleep in the Back".

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu