Īrija vēlas kļūt par 33. Pasaules kausa komandu (2)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Īrijas futbola izlase lūgusi iespēju kļūt par Pasaules kausa izcīņas finālturnīra 33.komandu, pirmdien paziņoja Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) prezidents Zeps Blaters.

Jau ziņots, ka izšķirīgās kvalifikācijas spēles ar Franciju papildlaikā izšķirošos vārtus guva Francijas izlases aizsargs Viljams Galā, kuram piespēlēja valstsvienības kapteinis Tjerī Anrī, tomēr Anrī šajā epizodē nospēlēja ar roku. Īrijas spēlētāju protestus mača galvenais tiesnesis zviedrs Martins Hansons neuzklausīja, un vārti tika ieskaitīti, līdz ar to divu spēļu summā Francija uzvarēja ar 2:1, kvalificējoties Pasaules kausa finālturnīram.

"Īrijas Futbola asociācijas delegācija ieradās FIFA, un viņi bija pilnīgi nelaimīgi par notikušo. Viņi piekrīt, ka maču nevar pārspēlēt," teica Blaters. "Viņi arī neprasīja nekādas sankcijas, bet tikai iespēju kļūt par finālturnīra 33.dalībkomandu."

Blaters apsolīja šo jautājumu izlemt FIFA izpildkomitejā, kas kopā sanāks trešdien. Savukārt Pasaules kausa izcīņas finālturnīra izloze norisināsies jau piektdien.

Kā ziņots, īru plašsaziņas līdzekļi jau pielīdzinājuši šo gadījumu 1986.gadam, kad ar roku gūtie izcilā argentīniešu futbolista Djego Maradonas vārti palīdzēja Argentīnai Pasaules kausa izcīņas ceturtdaļfinālā uzvarēt Angliju un iekļūt turnīra pusfinālā.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu