Metjū Pērls "Dantes klubs"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romāns “Dantes klubs” tā jaunajam autoram Metjū Pērlam atnesis pārsteidzošus panākumus. Grāmata jau tulkota 30 valodās un izdota 40 valstīs. Pateicoties tulkotājai Aijai Čerņevskai un izdevniecībai “Tapals”, to var izlasīt arī latviešu valodā.

Asprātīga un satraucoša 19. gs. mistērija, veiksmīgs vēstures un augsta līmeņa daiļliteratūras apvienojums, neparasti gudrs augsta līmeņa detektīvstāsts, akadēmisks darbs, kas nav garlaicīgs un ir trilleris, satriecošs ieskats laikmetā – šādi slavinājumi par grāmatu “Dantes klubs” izlasāmi ārzemju preses apskatos.

Viss notika tā: Bostona, 1865. gads. Notikušas vairākas slepkavības, un tām visām pamatā ir Dantes “Elles” ainas. Šo noslēpumu spēj atrisināt tikai nedaudzie Amerikas pirmie Dantes pētnieki – Henrijs Vodsvorts Longfello, Olivers Vendels Holmss, Džeimss Rasels Lovels un Dž. T. Fīldss. Policija ir bezspēcīga, cilvēku dzīvības apdraudētas, uz spēles likta Dantes darbu nākotne Amerikā, tāpēc Dantes kluba biedriem jāatstāj drošais un ērtais patvērums grāmatu valstībā un jādodas pa pēdām slepkavam.

METJŪ PĒRLS 1997. gadā ar izcilību beidzis Hārvarda universitāti angļu un amerikāņu literatūras specialitātē. 1998. gadā viņš par savu zinātnisko darbu saņēma Amerikas Dantes biedrības prestižo Dantes balvu. 2000. gadā viņš beidzis arī Jeila universitātes Juridisko fakultāti. 2003. gadā debitē literatūrā. Iznāk romāns “Dantes klubs”, kas viņam atnes pārsteidzošus panākumus. Grāmata jau tulkota 30 valodās un izdota 40 valstīs. 2006. gadā rakstnieks pabeidzis nākamo darbu “Po ēna”. Pašlaik Metjū Pērls dzīvo Kembridžā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu