Sniega sega Rīgā palielinājusies līdz 27 centimetriem (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Stiprās snigšanas dēļ daudzviet dienas laikā sniega sega pieaugusi pat par 16 centimetriem, kas vienas dienas laikā ir ievērojams sniega pieaugums.

Siguldā 30 centimetru bieza sniega sega

Kā informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā, visbiezākā sniega sega šovakar uz plkst.20 izveidojusies Siguldā, kur tās biezums sasniedzis 30 centimetrus, bet no rīta sniegs bija vien 14 centimetrus biezā slānī.

Arī Skultē dienas laikā sniega sega pieaugusi par 16 centimetriem, jo no rīta sniega segas biezums bijis vien seši centimetri, bet vakarā tā jau bija pieaugusi līdz 22 centimetriem.

Rīgā 27 centimetru bieza sniega kārta

Rīgā vakara pusē sniegs sasnidzis 27 centimetru biezumu, Rūjienā un Zosēnos sniega sega sasniegusi 24 centimetrus, bet Stendē un Rucavā - 21 centimetru. Vismazākā sniega sega ir Liepājā, kur tā sasniegusi sešus centimetrus, kā arī Ventspilī un Kolkā, kur sniega segas biezums ir ap desmit centimetriem.

Snigšana turpināsies līdz piektdienas vakaram

Kā ziņots, snigšana Latvijā turpināsies līdz pat rītdienas vakaram. Šonakt teritorijas lielākajā daļā pūtīs arī brāzmains ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, bet piekrastes rajonos vējš brāzmās sasniegs stipras vētras spēku. Naktī teritorijas lielākajā daļā ziemeļu, ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās līdz 15-19 metriem sekundē (m/s), savukārt piekrastes rajonos nakts pirmajā pusē no plkst.21 līdz vieniem naktī gaidāmas vēja brāzmas līdz 20-23 m/s.

Savukārt nakts otrajā pusē piekrastes rajonos no vieniem naktī līdz plkst.5 vēja brāzmas sasniegs stipras vētras spēku no 25 līdz 27 m/s.

Arī Rīgā vēlā vakarā pieņemsies spēkā vējš. Galvaspilsētā no plkst.23 līdz trijiem naktī ziemeļrietumu vējš pastiprināsies brāzmās no 20 līdz 24 m/s, bet no no plkst. 5 līdz 10 rītā ziemeļrietumu vēja brāzmas sasniegs 25 līdz 27 m/s.

Šāds stiprs un brāzmains vējš saglabāsies arī rīt dienā. Naktī uz 11.decembri vējš pāries rietumu vējā un pierims.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu