Riteņbraucēji tiek gaidīti izaicinošākajās velo sacensībās Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar pavasara atnākšanu ir atsākušies vairāki kalnu riteņbraukšanas sacensību seriāli, taču sarežģītākais un reizē interesantākais no tiem, «Open XCO Cup Latvia», startēs šajā nedēļas nogalē.

Latvijā, salīdzinot ar citām ārvalstīm, MTB XCO disciplīna ir mazpazīstama. Pie mums popularitāti ir guvuši kalnu riteņbraukšanas maratoni ar mierīgām trasēm, kuras galvenokārt ved pa grants ceļiem vai platiem meža ceļiem, lai tās spētu izbraukt ļoti liels dalībnieku skaits.

MTB XCO sacensības savukārt norisinās kalnainā meža apvidū. Trasē dalībnieki dodas pa šaurām un līkumotām meža takām, kurās atrodas dažādi šķēršļi – tramplīni, asas virāžas, irdenas smiltis, saknes, akmeņu krāvumi, horizontāli novietoti koki un upītes. Trases iekārtošanā tiek izmantoti gan dabīgi radušies šķēršļi, gan arī mākslīgi veidoti. Tā kā sacensības ir ļoti ātras un dinamiskas, to dalībniekiem nepieciešams liels spēks, izveicība un koncentrēšanās. XCO trase parasti ir 4–6 km gara, tāpēc tehniskas ķibeles gadījumā nav jāpaliek pāris stundu gājienā no finiša vietas. Dalībnieki veic vairākus apļus, to skaits tiek pielāgots tā, lai braucēji pavadītu trasē 1,5 līdz 2 stundas.

«Open XCO Cup Latvia» ietvaros 1. maijā Siguldā startēs šā gada XCO sacensību pirmais posms – seriāls «Gruzis acī». Savukārt jau maija beigās turpat Siguldā norisināsies starptautiska līmeņa jeb UCI klases sacensības «Sigulda Cup 2016», kurās būs Open grupa, pieejama jebkuram interesentam, ne vien profesionāliem riteņbraucējiem.

Atšķirībā no citiem gadiem šogad vairāku atsevišķu XCO sacensību organizatori ir apvienojušies un izveidojuši «Open XCO Cup Latvia», lai popularizētu XCO disciplīnu Latvijas riteņbraucēju vidū un noskaidrotu meistarīgākos Latvijas riteņbraucējus tieši XCO disciplīnā.

Trases specifikas dēļ dalībnieku skaits XCO sacensībās gan Latvijā, gan arī ārpus tās parasti nepārsniedz 100 dalībnieku skaitu – trasēs ir maza dalībnieku caurlaidība, kā arī, protams, ne visiem velobraucējiem ir pa spēkam pieveikt distanci. Rīkotāji gan aicina dalībniekus nebaidīties un pamēģināt – tiem, kas nejūtas gana prasmīgi lēkt pāri tramplīniem, tiek izveidoti nedaudz garāki, taču mierīgi nobraucieni, un ar siltas zupas šķīvi vienmēr tiek sagaidīts arī pēdējais trasē palikušais dalībnieks.

Pagājušās sezonas «Gruzis acī» seriāla noslēgumā vislabākos rezultātus kā tehniski prasmīgākie un meistarīgākie pašmāju velobraucēji uzrādīja «Ebike Machine» komandas dalībnieki. Šīs sezonas beigās tiks noskaidrots, vai «Ebike Machine» saglabās savas pozīcijas arī «Open XCO Cup Latvia» ietvaros.

www.xco.lv

Kā arī sacensību dienā to norises vietā.

«Open XCO Cup Latvia» sacensību grafiks:

01.05.2016. Gruzis acī ’16: 1. posms Sigulda

15.05.2016. Gruzis acī ’16: 2. posms Ogres Zilie kalni

29.05.2016. XCO «Sigulda Cup 2016» UCI C2 (Open grupa).

23.07.2016. Kūku Velokross 2016 – Kūku pagasts, Krustpils novads

20.08.2016. «Augstie Kalni» XCO – Lizuma pagasts, Gulbenes novada, dabas parks «Augstie kalni»

28.08.2016. Velokross Sēlijas Pērle 2016 – Gārsene, Aknīstes novads

18.09.2016. Gruzis acī ’16 – 3. posms Riekstukalns, Baldone

02.10.2016. Gruzis acī ’16 – 4. posms Priekuļi

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu