Dakāras rallijreids nākamgad pirmo reizi startēs Paragvajā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dakāras rallijreids nākamgad pirmo reizi risināsies arī Paragvajā, jo sacensību starts 2.janvārī paredzēts šīs valsts galvaspilsētā Asunsjonā, otrdien paziņoja sacensību organizatori.

Dienvidamerikā Dakāras rallijreids risināsies devīto gadu pēc kārtas, un 2017.gadā sacensības norisināsies trīs valstu teritorijā.

Paragvajā tiks aizvadīts tikai pirmais posms, bet nākamie pieci risināsies Bolīvijas teritorijā, tostarp dalībnieki viesosies arī Lapasas pilsētā, kas atrodas 3500 metru augstumā virs jūras līmeņa. Savukārt sacensību otrā nedēļa norisināsies Argentīnā ar finišu 14.janvārī Buenosairesā, kur šogad sacensības startēja.

Kopumā plānoti 12 posmi, kuros dalībniekiem nāksies veikt vairāk nekā 8000 kilometru distanci, šķērsojot arī Andu kalnus.

«Paragvaja kļuvusi par 29.valsti, kurā tiks aizvadīts kaut viens Dakāras rallijreida posms. Savukārt Bolīvijā sasniegsim jaunus augstumus, jo atpūtas diena paredzēta Lapasā, kas ir pasaulē visaugstāk esošā kādas valsts galvaspilsēta,» uzsvēra sacensību direktors Etjēns Laviņjē.

Otro gadu pēc kārtas Dakāras rallijreids nešķērsos Čīles robežu, jo šīs valsts vadība nolēmusi sacensību rīkošanā neiesaistīties, uzskatot, ka tie ir pārāk lieli tēriņi valstij.

Pērn sacensībās, kas notika Argentīnā un Bolīvijā, vieglo automašīnu konkurencē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels, kurš karjerā Dakāras rallijreidā ir uzvarējis 12 reizes un ir panākumiem bagātākais šo sacīkšu dalībnieks. Savukārt motociklu ieskaitē labākais bija austrālietis Tobijs Praiss, bet smago automašīnu klasē uzvarēja nīderlandietis Žerārs de Rojs.

Neviens Latvijas pārstāvis pērn Dakāras rallijreidā nestartēja.

Slavenais rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts, savukārt jau nākamajā gadā tas tika aizvadīts Dienvidamerikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu