TVNET: uz radara (3.daļa) (6)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šoreiz rubrikā "uz radara" tikai viens mākslinieks, precīzāk, viena konkrēta dziesma - Džeisona Derulo inficējošā "Whatcha Say" (skat. video zemāk).

Ar ko lai sāk? Pirmkārt jau atgādināšu, ka viena no manām muzikālajām vājībām vienmēr bijusi soulmūzika (Mārvins Geijs, Als Grīns, Stīvijs ...), arī no tās izaugušais vieglais un izteikti komerciālais R&B, kas, protams, pēdējos gados 99% gadījumu ir "samazgas", bet tomēr arī starp šādiem bezpersoniskiem, vienādi skanošiem R&B ierakstiem reizēm virspusē nonāk kādas kvalitatīvas un baudāmas muzikālas pērles (piem., Omarion "Ice Box").

Nerunāju šoreiz par muzikāli interesanto neosoula virzienu (Erika Badu, Maksvels), bet tieši par "saldo" R&B, par kura tēvu varētu dēvēt R.Keliju.

Tā, lūk, arī šogad izdoti ļoti daudz dažādi R&B mūzikas albumi. Kādam mūzikas topos veicies labāk, kādām ne tik labi... Minēšu tikai dažus albumus, kurus esmu noklausījies no A līdz Z un kuri diemžēl nav spējuši mani nekādā veidā iekustināt vai iedvesmot: Slique "Rhythm & Ghetto Soul", Pleasure P "The Introduction Of Marcus Cooper", Joe "Signature", Mario "D.N.A.", Jeremih "Jeremih", Trey Songz "Ready", K''Jon "I Get Around", protams, arī vairākas dāmas - Amerie, Ciara, Shontelle, Chrisette Michele utt.

Pie patīkamiem izņēmumiem jāmin varbūt The D''ream, Raiens Leslijs (Ryan Leslie) ... varbūt vēl kāds. Tomēr gada lipīgākā R&B meldiņa autors ir jaunizceptā R&B mūzikas zvaigzne Džeisona Derulo ar "Whatcha Say".

Kā liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas "Nielsen SoundScan" dati, šis J.R. Rotem producētais 20 gadus jaunā dziedātāja singls jau lejupielādēts un iegādāts 1.7 miljonos eksemplāru. Par dziesmas popularitāti liecina arī zemāk redzamais video no deju šova "So You Think You Can Dance"

VIDEO: Ashleigh & Jakob

Skaņdarba galvenais "āķis", protams, dziesmas sākumā dzirdamais sampls:

"Mmmm whatcha say, Mmm that you only meant well? Well of course you did. Mmmm whatcha say, Mmmm that it''s all for the best? Of course it is."

Sampls ņemts no britu dziedātājas Imodžinas Hīpas (Imogen Heap) dziesmas "Hide And Seek" (skat. video - sampla fragments sākas no 3. min).

VIDEO: Imogen Heap "Hide and Seek" (Live at Fearless Music)

Džeisona Derulo debijas albums gaidāms 2010.gada sākumā. Atļaušos prognozēt, ka nekas labāks par "Whatcha Say", visticamāk, tur nebūs atrodams...

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu