Krievi šokē Angliju, čehi Vāciju (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Divi negaidītākie rezultāti Eiropas futbola meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīrā vakar tika fiksēti Maskavā un Minhenē. Krievijas futbolisti spēja atspēlēties un uzvarēt Angliju, savukārt čehi negaidīti pārliecinoši pretinieku laukumā izrēķinājās ar vāciešiem.

Uz angļu līdzjutēju iekaustīšanas fona futbola laukumā Krievijas valstsvienībai izdevās parādīt raksturu un ne bez veiksmes palīdzības ar 2:1 savā laukumā pārspēt vienus no E grupas favorītiem.

Abus vārtus uzvarētāju labā guva Romans Pavličenko, un Krievijas izredzes ieņemt otro vietu grupā un kvalificēties finālturnīram tagad ir pašu rokās. Atlikušajās divās spēlēs krieviem izbraukumā ir jāuzvar Izraēla un grupas pastarīši Andora. Lai arī turnīra tabulā Anglijai ir 23 punkti, kamēr krieviem 21, angļiem ir atlikusi tikai viena spēle un tā pati ar grupas līderiem horvātiem (26 punkti).

Krievijas futbolistiem vakardienas uzvara bija revanšs par Londonā piedzīvoto zaudējumu ar 0:3.

Spēles rezultātu 29. minūtē atklāja Veins Rūnijs, tomēr sev piederošo iniciatīvu pārvērst vēl lielākā pārsvarā viesi nespēja. Sods sekoja nesaudzīgs. 69. minūtē pirms desmit minūtēm uz maiņu iznākušais Pavličenko, par apšaubāmu Rūnija pārkāpumu soda laukumā vispirms realizēja 11 metru soda sitienu, bet četras minūtes vēlāk viņš pats arī guva uzvaras vārtus, kad bumbu raidīja vārtos pēc Pola Robinsona atvairītā Alekseja Berezucka sitiena.

Vēl šajā grupā Maķedonija ar 3:0 pārspēja Andoru.

Par pārsteigumu kā varen aukstu dušu vāciešiem trešdien Bavārijas sirdī Minhenē parūpējās Čehijas futbolisti, kas ar 3:0 atstāja sausā 2006. gada Pasaules kausa bronzas medaļu ieguvējus.

Vācija jau pirms šā mača bija rezervējusi caurlaidi uz EM finālturnīru, kas 2008. gadā notiks Austrijā un Šveicē, toties čehiem to nodrošināja vakar gūtā skaistā uzvara.

Pa vieniem vārtiem Čehijas valstsvienības labā guva Libors Sionko, Mareks Matejovskis un Jaroslavs Plasils. Abām D grupas līdervienībām tagad ir pa 23 punktiem. Vācijas komandas rindās šajā mačā nebija divu vadošo spēlētāju Mihaila Ballaka un Miroslava Klozes.

Citās grupas spēlēs: Īrija - Kipra 1:1, San Marīno - Velsa 1:2.

Eiropas meistarsacīkšu finālturnīram vakar kvalificējās aktuālā čempionvienība Grieķija, kas viesos ar 1:0 pārspēja Turciju un ar 25 punktiem ieņem pirmo vietu C grupā. Uzvaras vārtus spēles 79. minūtē guva Joannis Amantidis.

Vēl Norvēģija ar 2:0 viesos pārspēja Bosniju un Hercegovinu, savukārt Moldova ar 3:2 guva virsroku pār Maltu.

Citu grupu rezultāti:

A grupa. Kazahstāna - Portugāle 1:2, Beļģija - Armēnija 3:0, Azerbaidžāna - Serbija 1:6. B grupa. Ukraina - Farēru salas 5:0, Gruzija - Skotija 2:0, Francija - Lietuva 2:0. G grupa. Luksemburga - Rumānija 0:2, Nīderlande - Slovēnija 2:0, Albānija - Bulgārija 1:1.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu