"Barcelona" izglābjas Brēmenē, favorītiem uzvaras

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/AFI

UEFA Čempionu līgas otrās kārtas otrajā dienā tikai pašā spēles izskaņā neizšķirtu mačā ar Brēmenes "Werder" vakar izcīnīja pagājušās sezonas triumfanti Spānijas "Barcelona". Tajā pašā laikā uzvaras guva citas komandas-favorītes kā "Chelsea", "Liverpool", "Valencia" un "Bavārija".

Vieni no A grupas galvenajiem favorītiem "Barcelona" vakar tikai par mata tiesu paglābās no pirmā zaudējuma sezonā. Brēmenē spēlē pret vietējo "Werder" par glābēju pieteicās Argentīnas futbola uzlēcošā zvaigzne Lionels Mesi, kas guva vārtus 89. minūtē un izcīnīja čempioniem tikai nepieciešamo neizšķirtu 1:1.

Nerespektējot Barselonas futbolistu titulus, vācieši spēles pirmajā pusē diktēja noteikumus laukumā un labas vārtu gūšanas iespējas bija gan Timam Borovskim (trāpīja pa vārtu stabu), gan 2006. gada Pasaules kausa rezultatīvākajam futbolistam Miroslavam Klozem. Lai arī mājiniekiem pašiem neizdevās atslēgt Viktora Valdesa sargātos vārtus, otrajā puslaikā par lielo centību brēmenieši tomēr tika atalgoti.

Ko "Barcelona" iesāktu bez sava gaišreģa Franka Rijkārda...
Ko "Barcelona" iesāktu bez sava gaišreģa Franka Rijkārda... Foto: EPA/AFI

56. minūtē Vācijas valstsvienības pussargs Borovskis "Barcelona" soda laukumā agresīvi nospēlēja pret viesu kapteini Karlosu Pujolu, kas, nedaudz apjucis, bumbu beigu beigās neveiksmīgi ieraidīja pats savos vārtos...

Pēc zaudētajiem vārtiem kataloniešu galvenais treneris Franks Rijkārds ar plašu vērienu ķērās pie spēlētāju maiņām - 65. minūtē kamerūnieti Samuelu Eto''o nomainīja Islandes dēls Eidurs Gudjunsens (7. oktobrī kopā ar Islandes valstsvienību Rīgā spēlēs pret Latviju), bet francūzi Ludoviku Žulī - Mesi. 83. minūtē brazīlieša Silviņju vietā spēlē iesaistījās itālis Džanluka Zambrota.

Plāns izdevās, jo pēc saspēles ar Deku Mesi minūti pirms spēles pamatlaika beigām raidīja bumbu garām Timam Vīzem un, par sarūgtinājumu visai Brēmenei, uz rezultāta tablo ierakstīja spēles galarezultātu - 1:1.

"Barcelona" glābējs argentīnietis Lionels Mesi mirkli pēc gūtajiem vārtiem.
"Barcelona" glābējs argentīnietis Lionels Mesi mirkli pēc gūtajiem vārtiem. Foto: EPA/AFI

"Barcelona" līdz ar to saglabāja otro vietu A grupā, kamēr "Werder", kas uzvaras gadījumā būtu nostājies līdzās Spānijas un Čempionu līgas turnīru uzvarētājiem, ar vienu punktu ieņem trešo vietu.

Apakšgrupas līderi ar sešiem punktiem ir Londonas "Chelsea", kas bez īpašām problēmām vakar izbraukumā ar 3:1 uzvarēja Bulgārijas čempionus Sofijas "Levski".

Par mača varoni kļuva Ziloņkaula krasta izlases zvaigzne Didjē Drogbā, kas guva visus trīs vārtus (pirmoreiz "Chelsea" rindās), turklāt paveica to laika izteiksmē nedaudz kuriozā veidā, proti, spēles 39., 59. un 69. minūtē...

Šī sakritību sērija ar to vēl nebija galā, jo bulgāru goda vārtus Marians Ognijanovs iesita tieši 89. minūtē...

2006. gada 27. septembris Sofijā. Tā bija Didjē Drogbā nakts!
2006. gada 27. septembris Sofijā. Tā bija Didjē Drogbā nakts! Foto: EPA/AFI

B apakšgrupā Minhenes "Bayern" viesos spēles izskaņā tomēr izcīnīja negaidīti pārliecinošu uzvaru ar 2:0 pār Milānas "Inter". 81. minūtē rezultātu atklāja Klaudio Pissaro, bet kompensācijas laikā rezultātu dubultoja Vācijas valstsvienības jaunais talants Lukass Podoļskis.

Ar sešiem punktiem bavārieši ir vienīgie B grupas līderi. Divi punkti mazāk ir Lisabonas "Sporting", kas vakar izbraukumā izcīnīja ļoti vērtīgu punktu Maskavā pret "Spartak" - 1:1. Spēles rezultātu piektajā minūtē atklāja krievs Deniss Bojarincevs, izvirzot "Spartak" vadībā, bet 59. minūtē Nani panāca izlīdzinājumu.

C apakšgrupā pirmās uzvaras sezonā izcīnīja 2005. gada čempioni angļu "Liverpool" un slavenais holandiešu klubs PSV Eindhoven.

Tik garš, ka nevar iedabūt fotogrāfijā! Vārtu guvumu atzīmē viens no garākajiem pasaules futbolistiem Pīters Kroučs.
Tik garš, ka nevar iedabūt fotogrāfijā! Vārtu guvumu atzīmē viens no garākajiem pasaules futbolistiem Pīters Kroučs. Foto: EPA/AFI

Pateicoties diviem Anglijas valstsvienības uzbrucēja Pītera Krouča gūtajiem vārtiem, Bītlu pilsētas komanda savā laukumā ar 3:2 pārspēja Stambulas "Galatasaray", bet PSV izbraukumā ar 1:0 guva virsroku pār Francijas "Girondins Bordeaux". Uzvaras vārtus 66. minūtē iesita soms Mika Vairinens.

Ar četriem punktiem "Liverpool" un PSV Eindhoven savā grupā dala pirmo vietu.

Visbeidzot D apakšgrupā Spānijas "Valencia" savā laukumā ar 2:1 uzvarēja itāļu "AS Roma", bet Doņeckas "Shakter" cīnījās neizšķirti 2:2 ar Pireju "Olympiakos". "Valensia" komandas uzvaras vārtus spēles 29. minūtē guva Spānijas izlases dalībnieks Davis Villa.

Ar sešiem punktiem D grupas līderi ir "Valencia", romiešiem trīs punkti un otrā vieta, "Shakter" un "Olympiakos" - pa vienam punktam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu