Rīgā notiks Miķeļdienas gadatirgus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 30.septembrī, no plkst. 9 līdz 17 Rīgā, Doma laukumā, notiks ražas svētki jeb tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus, kas šogad iecerēts kā jautrs un atraktīvs uzvedums.

Blakus maizes klaipu kalniem un siera rituļiem pie ķirbju ražas krāvuma kolektīvi "Jumis" un "Dēkla" kopā ar savu saimi rādīs izstāstāmas un rotaļās izspēlējamas ainiņas. Visu dienu teicēji tirdziniekiem atklās jaunus noslēpumus par Mikāli, Pērkontēvu, Pūķi, Sauli, Mēnesi un citām dievībām. Ikviens varēs mācīties latvju paražas.

Gadatirgū Doma laukumā dziedās "Skandinieki", "Dandari", "Grodi", "Budēļi", "Maskačkas spēlmaņi", "Zvīgzna", "Krulla" un "Rija". Ar dejām uzstāsies kolektīvi "Dancis", "Ačkups", "Austris", "Dardedze", "Gatve", "Dancītis", "Imanta", "Bitīte", "Auda", "Daiļrade", "Saime", "Kamolītis" un "Rēvele". Uzstāsies arī Lietuvas pilsētas Kauņas dejotāji "Pušinelis".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu