Janičenokam 32 punkti; VEF pirmā uzvara Eiropas kausa spēlē (10)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmo uzvaru Eiropas kausa izcīņas G grupas spēlē izcīnīja Rīgas VEF basketbolisti, kas savā laukumā ar 83:82 pārspēja Spānijas komandu Seviljas "Cajasol". Uzvarētājiem Kristaps Janičenoks palīdzēja ar 32 punktiem.

Mača pirmajā puslaikā laukumā risinājās līdzīga spēkošanās, tomēr VEF labāk cīnījās par atlēkušajām bumbām un lieliski uzbrukumā darbojās Kristaps Janičenoks, kas pirms otrās spēles daļas mājiniekiem deva +3 (41:38).

Pēc pārtraukuma rīdzinieki ieguva arī desmit punktu pārsvaru, taču "Cajasol" pirms noslēdzošajām desmit minūtēm to spēja sadeldēt līdz -4 (60:64).

Ceturtajā ceturtdaļā Spānijas vienība ātri pārņēma iniciatīvu savās rokās, veicot izrāvienu 11:0, taču mājinieki prata atspēlēties un divas minūtes pirms pamatlaika beigām atkal izvirzījās vadībā (81:80). Spēles pēdējās sekundēs arī viesiem bija vairākas iespējas izraut uzvaru, taču metieni no dažādām pozīcijām bija neprecīzi.

Rīgas VEF - Seviljas "Cajasol" 83:82 (21:23, 20:15, 23:22, 19:22)

Uzvarētājiem Janičenoks palīdzēja ar 32 punktiem, bet Dereks Viljamss pievienoja 11 punktus un piecas rezultatīvas piespēles. Savukārt viesu rindās Tksemi Urtasuns guva 17 punktus.

Kā ziņots, abu komandu pirmajā spēlē pirms nedēļas uzvaru ar 95:83 savā laukumā izcīnīja Spānijas klubs.

Nākamo spēli VEF basketbolisti izspēlēs 14. decembrī savu līdzjutēju priekšā pret Jeruzalemes "Hapoel''.

Līdzšinējās četrās spēlēs rīdzinieki tikuši pie vienas uzvaras.

Kopā turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. Nākamo kārtu sasniegs katras apakšgrupas divas labākās vienības.

Rīgas VEF vadība komandai par mērķi pirms sezonas izvirzīja iekļūšanu labāko astotniekā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu