Arī "mikriņos" grib ieviest e-talonu (123)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Rīgas sabiedriskā transporta uzņēmumam "Rīgas satiksme" (RS) pārņemot privātos pasažieru komercpārvadājumus - maršruta mikroautobusus, tajos ieviesīs vienotu e-talonu, pastāstīja Rīgas domes (RD) Satiksmes departamenta direktora vietnieks satiksmes organizācijas un pasažieru pārvadājumu jautājumos Vitālijs Reinbahs.

Viņš teica - ja RS pārņems privātos pasažieru komercpārvadājumus, maršruta mikroautobusos noteikti plānots ieviest e-talonu.

Reinbahs uzsvēra, ka sarežģījumiem e-talona ieviešanā maršruta mikroautobusos nevajadzētu būt. Tomēr pašlaik runāt par ieviešanas termiņiem būtu pāragri.

"Punktus par e-talona ieviešanu izstrādātu darba grupa, un virziens par vienotas sistēmas ieviešanu jau pašlaik ir noteikts. Iespējams, ne tikai par e-talona ieviešanu tiks izstrādāti punkti, bet arī par laika biļeti, lai pasažieri varētu pārsēsties arī citā sabiedriskajā transportā, lai nokļūtu noteiktā galamērķī un par to nebūtu papildus jāmaksā," klāstīja Reinbahs.

Pašlaik Rīgā ir astoņi privāto pasažieru komercpārvadājumu uzņēmumi, kam pieder aptuveni 240 mikroautobusu. Nākamā gada 31.decembrī beidzas ar pasažieru komercpārvadājumu kompānijām noslēgtie līgumi.

"Rīgas satiksme" nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Komentāri (123)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu