Scissor Sisters «Ta-Dah» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par spīti tam, ka 2006. gadā «Scissor Sisters» vairs neskaitās nekas stilīgs un foršs, Ņujorkas ekscentriskais kolektīvs laidis klajā tiešām baudāmu ballīšu deju plati.

Scissor Sisters «Ta-Dah»

(Polydor)

9/12

Iespējams, ka mani šādās ballītēs jums neizdosies sastapt, taču «Scissor Sisters» jaunais disks manā atskaņotājā gan pēdējā laikā bieži ir sastopams. Tiesa, daļēji jau tādēļ, ka man kā mūzikas apskatniekam tas ir jāklausās, lai vēlāk jums atstāstītu savas pārdomas, bet daļēji arī tādēļ, ka pirms divarpus gadiem lipīgais «Comfortably Numb» visā pasaulē kļuva par 21. gadsimta popmūzikas klasiku un solīja cerīgu turpinājumu.

«Scissor Sisters» otrā sērija - albums «Ta-Dah», kas seko 2004. gada komerciāli veiksmīgākajam (tā gada pārdotākais CD) Lielbritānijas diskam šonedēļ jau bez īpašas piepūles nokļuvis Apvienotās Karalistes albumu topa pirmajā vietā. Acīmredzot britiem kaut kas ļoti patīk šajā nedaudz teatrālajā un vienlaicīgi nepiespiestajā grupas sniegumā.

SS («Scissor Sisters») savaldzināt klausītājus toreiz izdevās, ieskaņojot leģendārās grupas Pink Floyd dziesmas «Comfortably Numb» jaunklātu versiju disko ritmos. Pats debijas albums piedāvāja Eltona Džona (Elton John), Bee Gees un pat vietām Deivida Bovija (David Bowie) un Roxy Music daiļrades sakausējumu. Te gan taisnības labad jāsaka, ka «Scissor Sisters» nav labāki par Bee Gees, tik spilgti dziesmu rakstīšanas talanti viņi tomēr nav.

Interesanti, ka Scissor Sisters dziedātājs Džeiks Šīrss (Jake Shears) žurnālam «Uncut» pastāstījis, ka Pink Floyd ģitārists Deivids Gilmors uzaicinājis viņu piedalīties divos savos solokoncertos Ņujorkā, lai abi kopā varētu nodziedāt minēto «Comfortably Numb», bet vēlāk ielūgumu atsaucis. Tas pamatīgi saērcinājis Šīrsa kungu ... laikam jau Gilmors pēdējā brīdī nācis pie prāta.

Ja viens rokmūzikas veterāns «atšuvis» Scissor Sisters, tad kāds cits saņēmis tos atplestām rokām - viņa vārds ir sers Eltons Džons. Vecā meistara klavierspēle dzirdama kolektīva aktuālajā singlā «I Don’t Feel Like Dancin’». Interneta tīmekļos uzmeklēju arī dziesmas video un biju nedaudz pārsteigts par solista Džeika Šīrsa milzīgo skatuves tēla un īpaši kustību līdzību ar 80. gadu beigās populārā dueta Erasure dziedātāju Endiju Belu (Andy Bell). Izrādās, ka šāda asociācija nav nejauša, jo Šīrss un Bels esot labi draugi, turklāt pagājušā gada Bela soloplatē «Electric Blue» iekļauts šo abu vīru duets.

Scissor Sisters "Ta-Dah"
Scissor Sisters "Ta-Dah" Foto: Publicitātes foto

Klavieres ir viena no jaunā albuma būtiskākajām sastāvdaļām, vietām atsaucot atmiņā Gilberta Osalivana (Gilbert O'Sullivan) melodisko popmūziku (pazīstams ar saviem 70. gadu hitiem «Alone Again (Naturally)», «Clair» un «Get Down»), brīžiem Pola Makartnija 80. gadu eksperimentus. Pats galvenais singls «I Don’t Feel Like Dancin’» uzceļ veselu 70. gadu disko kultūrslāni un rada pamatotas aizdomas, ka skaņdarbs daudz ko aizguvis no Lio Seijera (Leo Sayer) «You Make Me Feel Like Dancin»«. Tas pats falsets, līdzīgs ritms un pat melodija. «Lights» ģitāras solo un tembrs simtprocentīgi aizgūts no Džona Lenona plates «Double Fantasy» hita «I«m Losing You». Albumā vispār kopumā ir diezgan daudz bītlisku norāžu...

Brīžiem nedaudz kaitinošs (subjektīvi), bet nenoliedzami skanīgs ieraksts.

Izdošanas datums: 18.09.2006.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu