Londonā izstādīta miruša prinča Harija skulptūra

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Londonā izstādīta skulptūra, kurā atainots miris britu princis Harijs, ģērbies militārā formā.

Mākslas darbā "Irākas kara memoriāls ar prinča Harija nāvi, Maisanas provinces moceklis" britu troņmantnieks atainots militārā formā miris, tādā veidā vedinot uz domu, ka princis Harijs būtu gājis bojā, ja tiktu nosūtīts dienestā uz Irāku.

23 gadus vecais princis Harijs ļoti vēlējās dienēt Irākā, taču Lielbritānijas armijas vadība pēc ilgas lemšanas nolēma drošības apsvērumu dēļ nelaist Hariju uz Irāku.

Amerikāņu mākslinieka Deniela Edvardsa skulptūrā princis Harijs guļ uz muguras, turot rokā medaljonu ar savas mātes attēlu. Uz viņa acīm ir novietotas peniju monētas, viņa galva ir atrodas uz Bībeles, bet pie viņa kājām stāv maitu lija.

"Prinča Harija gars droši vien nomira, kad viņi pateica, ka tas nevarēs dienēt Irākā. Par to arī ir šis memoriāls," teica mākslinieks.

Edvardsa agrāko darbu vidū ir popzvaigznes Britnijas Spīrsas skulptūra, kurā viņa atainota kaila dzemdējam, kā arī Perisas Hiltones skulptūra ar uzšķērstu vēderu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu